Міністерка оборони Чехії відвідала Україну з триденним візитом

Міністерка оборони Чехії відвідала Україну з триденним візитом

Міністерка оборони Чехії Яна Чернохова з делегацією відвідала Україну.

Про це повідомили у Міноборони Чехії.

Під час триденного візиту вона вшанувала пам'ять чехословацьких легіонерів і солдатів, які загинули у Другій світовій війні, а також згадала про жертви солдатів з чеських земель, які воювали в австро-угорській армії. Чернохова завершила свій візит пам'ятним заходом на Зборівській могилі, місці, пов'язаному з початком діяльності чехословацьких легіонів на східному фронті.

Ми відвідали місця, які тісно пов'язані з нашими солдатами Першої та Другої світових воєн. Жертв обох великих воєн і героїв Східного фронту потрібно пам'ятати навіть у зв'язку з нинішньою безглуздою агресією путінської Росії, – сказала Чернохова.

Вона також вшанувала пам'ять українських солдатів, які загинули нещодавно.

Вона поспілкувалася з представниками місцевих органів влади про можливу гуманітарну допомогу перед прийдешньою зимою, подякувала їм за догляд за чеськими військовими похованнями.

У четвер Чернохова поклала квіти в пам'ять про чехословацьких бійців часів Другої світової війни на кладовищі в селі Садагура, що неподалік українсько-румунського кордону. Делегація, до складу якої також входили директор Військово-історичного інституту Алеш Книжек та директор департаменту у справах ветеранів війни та військових поховань Міністерства оборони Роберт Шпейхаль, обговорила з представниками місцевої влади можливість реконструкції меморіального місця.

У п'ятницю Чернохова відвідала Старий Мартинів в Івано-Франківській області. На тамтешньому кладовищі поховано понад 700 солдатів з чеських земель, які загинули в 1915 році.

Делегація також відвідала село Цебрів і місце, де, згідно з архівними матеріалами, поховано кілька сотень членів австро-угорського 75-го піхотного полку з Їндржихова Градця, які загинули в 1915 і 1916 роках. Міністерство хоче домовитися з місцевою владою про створення гідного меморіального місця.

У селі Озерна міністерка поклала квіти до військової могили, де поховано близько 50 чехословацьких легіонерів, які загинули в 1917 році. На цвинтарі та в його околицях також поховані легіонери, які померли від поранень, отриманих у битві під Зборовом.

Нагадаємо, Фіцо запропонував Шмигалю «технічне рішення» щодо транзиту нафти російського «Лукойлу»

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
В Чехії затримали сімох українців - вимагали гроші від співвітчизників (відео) В Чехії затримали сімох українців - вимагали гроші від співвітчизників (відео)
Свою діяльність вони вели переважно у Брно та Південно-Моравському краї, їхніми жертвами ставали вихідці з України, від яких злочинці вимагали платню за так званий захист.
України немає: Росія опублікувала остаточний список недружніх країн України немає: Росія опублікувала остаточний список недружніх країн
До списку іноземних держав, які скоюють недружні дії стосовно Російської Федерації від 13 травня, внесли лише Чехію та Сполучені Штати Америки.
Loading...
Load next