Затримано поплічників рф, які підпалювали військові та волонтерські авто на Київщині

Затримано поплічників рф, які підпалювали військові та волонтерські авто на Київщині

Служба безпеки та Національна поліція затримали неодружену пару, яка виконувала завдання рф щодо підпалів авто Сил оборони на Київщині.

Про це повідомляє СБУ.

За матеріалами справи, для знищення автотранспорту українських захисників окупанти залучили 25-річного жителя Черкащини та його 20-річну співмешканку, які шукали в інтернеті швидкого заробітку.

На початку липня цього року на їхнє «резюме» відповів представник країни-агресора і запропонував їм гроші в обмін на знищення автомобілів ЗСУ. Для виконання ворожого завдання фігуранти прибули до одного із селищ на околицях Києва, де підшукували місця паркування військових авто.

Після виявлення трьох потенційних цілей вони сфотографували їх та відправили «на погодження» своєму куратору. Після його команди пара прибула у визначений час на «потрібні» локації, де протягом однієї ночі намагалася знищити одразу три авто.

Мова йде про службовий мінівен ЗСУ, а також мікроавтобус та позашляховик, які були завезені волонтерами в Україну для передачі Силам оборони. Перебуваючи на місці злочину, фігуранти фільмували загоряння автотранспорту для подальшої передачі «звіту» куратору.

Співробітники Служби безпеки та Національної поліції затримали обох зловмисників за лічені години «по гарячих слідах». У затриманих вилучено запалювальну суміш та мобільні телефони, через які вони отримували інструкції від агресора.

За даними слідства, комунікація між куратором та фігурантами відбувалась в анонімному чаті популярного месенджера.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили обом фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу. Зловмисникам загрожує до 8 років тюрми.

Нагадаємо, На Харківському напрямку ворог використовує мисливські рушниці для протидії українським дронам

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності
Співробітників Служби безпеки України перевели у режим підвищеної готовності в усіх областях України. Таке рішення зумовлене агресією Російської Федерації на Сході країни.
На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото) На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото)
Бойовики обстріляли оперативно-слідчу групу СБУ на Луганщині, вони використовували заборонені міномети. Усі члени оперативно-слідчої групи СБУ залишилися в живих.
Loading...
Load next