На територію Білорусі вночі залетіли щонайменше п'ять «Шахедів» - Гаюн

На територію Білорусі вночі залетіли щонайменше п'ять «Шахедів» - Гаюн

У ніч із 30 на 31 липня стався наймасовіший заліт безпілотників типу Shahed у повітряний простір Білорусі за весь період моніторингу: загалом було помічено щонайменше п'ять дронів-камікадзе.

Про це повідомляє моніторингова група «Беларускі Гаюн».

Перший із безпілотників зайшов на територію РБ близько 23:20 у районі с. Асаревичі. І вже о 23:50 з аеродрому «Барановичі» було піднято винищувач повітряних сил Білорусі, який понад годину літав по всьому південному сходу поблизу прикордоння.

Винищувач помічали в районі міст Річиця, Гомель та поблизу інших населених пунктів у прикордонні з Україною. Як зазначає Гаюн, це свідчить про те, що винищувач проводив інтенсивний пошук цілей і був піднятий не просто на розвідку, а на цілеспрямоване виявлення безпілотників типу Shahed над Білоруссю. Він пробув на півдні країни до 01:30, але й після його повернення в «Барановичі» безпілотники продовжили заходити до Білорусі.

Дрони-камікадзе були помічені в районі смт Лоїв, с. Асаревичі та с. Кірове. Кірове. Остання група зайшла до Білорусі в районі 02:30, причому їх було відразу 2 одиниці.

Більшість дронів після заходу одразу прямували вглиб Поліського радіаційно-екологічного заповідника і далі назад в Україну, але один із дронів пролетів Білоруссю понад 260 км, аж до м. Столин в Брестській області.

Нагадаємо, В Україні на війні загинув ще один фінський доброволець

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Російські військові влаштували провокацію на кордоні, аби втягнути у війну Збройні сили Білорусі Російські військові влаштували провокацію на кордоні, аби втягнути у війну Збройні сили Білорусі
Російські військові влаштували провокацію на кордоні України та Білорусі. Російські літаки вилетіли з аеродрому в Білорусі, зайшли на територію України, розвернулись над українськими населеними пунктами, після чого нанесли вогонь по населеному пункту Копані в Білорусі.
НАТО та США вважають, що Білорусь незабаром вступить у війну з Україною НАТО та США вважають, що Білорусь незабаром вступить у війну з Україною
Остаточне рішення залишається за путіним.
Loading...
Load next