Іран обіцяє помститися за вбивство лідера ХАМАСу

Іран обіцяє помститися за вбивство лідера ХАМАСу

Іран заявив, що відповідальні за вбивство ватажка ХАМАСу Ісмаїла Ханії будуть «глибоко шкодувати».

Про це заявило представництво Ірану при ООН в соцмережі Х.

Реакцією на вбивство точно будуть спецоперації - більш жорсткі і спрямовані на те, щоб викликати глибоке каяття у злочинця, - йдеться у повідомленні.

Ханія загинув, коли перебував у «резиденції в Тегерані», заявив ХАМАС. Верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї заявив, що, оскільки напад стався в Тегерані, «ми вважаємо помсту за нього своїм обов'язком», пише The Guardian.

Посередники у мирних переговорах між Ізраїлем і ХАМАСом - Катар і Єгипет - попередили, що ліквідація Ханії відкине назад переговори про припинення вогню і звільнення заручників, які утримуються в Газі, адже лідер бойовиків відігравав ключову роль у переговорах в Досі.

Як може бути успішним посередництво, коли одна сторона вбиває перемовника з іншого боку? - написав прем'єр-міністр Катару шейх Мохаммед бін Абдулрахман Аль Тані в соцмережі X.

Похорон Ханії відбудеться в Ірані в четвер, в країні оголошено триденну жалобу. Потім його тіло перевезуть до Дохи для поховання.

Ізраїльський уряд офіційно відмовився коментувати смерть Ханії, але удар був визнаний ізраїльською операцією як всередині країни, так і за її межами.

Новина про вбивство була зустрінута в Ізраїлі здебільшого із захопленням, оскільки це стало виконанням обіцянки знайти людей, відповідальних за вбивства, скоєні на початку війни 7 жовтня 2023 р.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Від початку доби відбулося 88 бойових зіткнень

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next