Нацгвардія: На Покровському напрямку ворог інтенсивно атакує, переважно піхотою

Нацгвардія: На Покровському напрямку ворог інтенсивно атакує, переважно піхотою

Протягом цієї доби підрозділи Національної гвардії України відбили 11 ворожих атак на східному напрямку.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомив речник Нацгвардії Руслан Музичук.

Протягом цієї доби сумарно по східному напрямку наші підрозділи відбили 11 атак, більша частина з них відбувалась на Покровському напрямку, і противник тут намагається підтримувати інтенсивність штурмів. Ці штурми не завжди підтримуються бронетехнікою, дуже часто це штурми піхоти. Ворог після того, як наносить удари артилерією та авіацією, намагається висувати свою піхоту для того, аби вони проводили штурмові дії, - сказав Музичук.

За його словами, значною загрозою в цьому контексті є ворожа авіація, тому що навіть з цією кількістю авіаційних ударів, яких щоденно завдає противник по позиціях українських захисників, їхня велика частина припадає на Покровський та Торецький напрямки.

Вести бойові дії в таких умовах досить складно, проте наші підрозділи ефективно виконують оборонні задачі і завдають ворогу втрат. Зокрема, цієї доби наші гвардійці знищили два танки, сім одиниць бронетехніки, 12 одиниць автомобільної техніки, 15 артилерійських систем. Також постійно ведеться робота з виявлення скупчень особового складу противника. Цієї доби було нанесено удар за допомогою дронів і артилерії по 11 таких місцях скупчень, - додав речник НГУ.

Він зазначив, що по Донецькому напрямку противник намагається поповнювати свої підрозділи. Також, окрім мотострілецьких підрозділів, присутні й інші, якими противник намагається перекривати ті втрати, які стаються на цьому напрямку.

Нагадаємо,

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next