У Румунії спростували фейк про навчання українських пілотів на F-16

У Румунії спростували фейк про навчання українських пілотів на F-16

У Telegram-каналах з'явилася інформація про те, що українські пілоти нібито вже проходять навчання на винищувачах F-16 на території Румунії. У Міністерстві оборони країни заявили, що це фейк.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони Румунії.

Як повідомляється, у мережі був опублікований так званий "Звіт про діяльність Міністерства оборони Румунії з підготовки українських пілотів у 2024 році".

У відомстві зазначили, що цей "документ" є грубою підробкою, зробленою шляхом підтасування інформації у звіті про діяльність Міноборони Румунії за 2023 рік. До того ж безліч помилок у "звіті" свідчать про те, що швидше за все, текст цього підробного документа автоматично перекладеним з іншої мови.

Ця так звана "інформація", якій надали назву, щоб створити видимість офіційного повідомлення, намагається надати достовірності ідеї про те, що українські пілоти вже розпочали підготовку в Європейському навчальному центрі F-16 у Фетешті, що є абсолютною неправдою, - наголосили у Міноборони Румунії.

Нагадаємо, ЗМІ: Українські військові у Малі навчають туарегів керувати дронами

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Черговий фейк для дестабілізації ситуації (відео)
У СБУ повідомили, що ні силовики, ні поліцейські такої інформації не поширювали. Подібними повідомленнями хочуть загострити ситуацію на мирних територіях.
Loading...
Load next