Україна отримає до кінця року 20 винищувачів F-16 - The Economist

Україна отримає до кінця року 20 винищувачів F-16 - The Economist

До кінця 2024 року Україна отримає від союзників 20 винищувачів F-16.

Про це повідомляє The Economist.

У виданні також повідомили, що 31 липня в Україну прибули перші 10 F-16 із можливих 79.

До кінця 2024 року Україна має здійснити польоти на 20 винищувачах американського виробництва. Решта, обіцяна так званою коаліцією F-16 на чолі з Данією та Нідерландами, прибуде партіями протягом 2025 року, - йдеться у повідомленні.

За словами колишнього командувача американськими військами в Європі Бена Годжеса, однією з причин затримки з наданням достатньої кількості F-16 є "жалюгідна" відсутність місць для навчання українських пілотів. Також знадобився час для налагодження інфраструктури для прийому літаків, адже F-16 вимагають більшого обслуговування, ніж їхні російські аналоги. Крім того, як і пілоти, потребують підготовки і бортінженери. 

Також у виданні зазначають, що у зв'язку з тим, що кількість винищувачів зростає повільно, може пройти деякий час, перш ніж F-16 зможуть мати значний вплив. Водночас там наголощують, що поява F-16 знаменує собою початок створення військово-повітряних сил за стандартом НАТО. Це підключає Україну до добре розвиненого ланцюжка поставок F-16. Тож видання наголошує що попри досить пізню поставку та у малій кількості їх не варто недооцінювати. 

Нагадаємо, Сили оборони України потопили російський підводний човен у Севастополі

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next