На Хмельниччині затримали лідера банди, яка на замовлення Росії палила автівки ТЦК

На Хмельниччині затримали лідера банди, яка на замовлення Росії палила автівки ТЦК

Служба безпеки України та Національна поліція нейтралізували злочинну групу, яка на замовлення російської розвідки підпалювала службові автомобілі Сил оборони на заході України.

Про це СБУ повідомляє у Фейсбуці.

У результаті комплексних заходів на Хмельниччині затримано лідера банди, що працював на розвідку країни-агресора. Ним виявився місцевий житель, який сам вийшов на окупантів, щоб налагодити з ними співпрацю в обмін на гроші, - йдеться в повідомленні.

Як зауважили у спецслужбі, для цього він розмістив у даркнеті своє резюме, де запропонував послуги з підпалів автомобілів ТЦК. На оголошення фігуранта відповів представник РФ, який дав йому завдання на знищення військових авто у Хмельницькому.

Для вчинення злочинів молодик залучив ще декількох жителів регіону. Зокрема, фігуранти підпалили два транспортні засоби місцевого військкомату за допомогою «коктейлів Молотова».

Зловмисники знімали загоряння авто на камери власних телефонів, щоб надіслати звіт замовникам.

Військова контррозвідка СБУ спільно з карним розшуком Нацполіції задокументувала підривну діяльність злочинної групи і затримала її організатора «по гарячих слідах».

Під час обшуків у нього вилучили мобільні телефони та сім-карти, які він використовував для комунікації з представником РФ.

Наразі затриманому повідомили про підозру за ч. 1 ст. 14, ч. 1 ст. 114-1 (готування до кримінального правопорушення, перешкоджання законній діяльності ЗСУ) та ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом) Кримінального кодексу України.

Зловмисник перебуває під вартою. Вирішується питання щодо додаткової кваліфікації його злочинних дій. Також триває розслідування для притягнення до відповідальності його спільників. Їм загрожує до 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, Байден скликав засідання з нацбезпеки через ймовірну атаку Ірану на Ізраїль

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next