Події у Курській області: Міноборони РФ і місцева влада не узгодили заяви щодо ситуації

Події у Курській області: Міноборони РФ і місцева влада не узгодили заяви щодо ситуації

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) проаналізували повідомлення Росії щодо спроб прориву кордону в Курській області і дійшли висновку, що версії подій від місцевої влади та міністерства оборони РФ і ФСБ розходяться.

Про це йдеться у звіті ISW.

Зазначається, що міноборони РФ і ФСБ заявили 6 серпня, що російські прикордонні війська і співробітники ФСБ нібито відбили кілька рейдів українських сил, оснащених приблизно батальйонною кількістю танків і бронетехніки поблизу Ніколаєво-Даріно та Олешні Курської області (на північний захід від Сум і вздовж російсько-українського кордону).

Водночас виконувач обов’язків губернатора Курської області Олексій Смирнов та кілька російських військових блогерів заявили, що в прикордонних районах Суджанського і Кореневського районів Курської області бої тривають, додали в ISW.

«=Геолокаційні кадри, опубліковані 6 серпня, показують пошкоджену та покинуту бронетехніку приблизно за сім кілометрів на північ від міжнародного кордону на захід від Любимівки Курської області; російські джерела стверджували, що на кадрах зображені українські машини, але ISW не може підтвердити, чи є ця бронетехніка російською, українською чи обох,– йдеться у звіті Інституту.

ISW також пише, що не може підтвердити заяви міноборони РФ про те, що Росія нібито залучила резервні сили для відповіді на можливі українські рейди, або що до цієї відповіді залучили підрозділи чеченського спецназу «Ахмат», як писали російські джерела. При цьому в міноборони РФ стверджували, що під час буцімто рейду ЗСУ російські війська нібито знищили 16 українських бронемашин, а також завдали ударів у відповідь по українських позиціях в Сумській області.

Російські військові блогери опублікували кадри, які заявлені як нібито наслідки українських рейдів. Однак більшість пошкоджень, показаних на кадрах, здається результатом звичайних обстрілів і не вказують на те, що в цьому районі були наземні бойові дії, - йдетьсяу повідомленні.

Українська сторона на ці заяви не реагувала.

Нагадаємо, Бійці ГУР уночі висадилися на Тендрівській косі (ВІДЕО)

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next