На закупівлі дронів держава зекономила ₴3,3 мільярда - Мінцифри

На закупівлі дронів держава зекономила ₴3,3 мільярда - Мінцифри

Завдяки співпраці Мінцифри, НАБУ та САП вдалося зекономити понад 3,3 млрд грн державних коштів на закупівлі безпілотних літальних апаратів.

Про це повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

Завдяки співпраці Мінцифри, Національного антикорупційного бюро України та САП вдалося зекономити понад 3,3 млрд грн державних коштів на закупівлі БпЛА в межах «Армії дронів», - ідеться в повідомленні.

З цієї суми близько 1,8 млрд грн пішли на закупівлю додаткових 18 413 дронів для Сил оборони, майже 1,5 млрд грн повернулися до бюджету.

Як зауважують у міністерстві, щоб досягти таких результатів, ще після укладення перших державних контрактів була організована жорстка система контролю закупівель безпілотників.

Кожен безпілотник проходить обовʼязкову офіційну експертизу ціни та одразу заноситься до CRM-системи, де є всі контракти Держспецзвʼязку по дронах. У режимі реального часу антикорупціонери бачать статус по закупівлях: виробників, вартість та всі деталі контракту.

Всі процеси відбуваються в системі управління ресурсами SAP, що дає змогу відстежувати рух дронів від виробника до передової.

Крім того, за рекомендаціями Національного антикорупційного бюро для визначення справедливих цін на українські дрони була створена окрема команда supply chain, яка досліджує ціноутворення у співпраці з НАБУ та журналістами.

Нагадаємо, Генштаб підтвердив удар по російському аеродрому «Липецьк»

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next