Уряд КНДР планує тимчасово переселити понад 15 тисяч постраждалих від повеней до столиці країни

Уряд КНДР планує тимчасово переселити понад 15 тисяч постраждалих від повеней до столиці країни

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин пообіцяв тимчасово переселити до столиці Пхеньяна близько 15 400 жителів трьох північних провінцій країни, постраждалих від недавніх сильних повеней, доки в цих районах триватимуть відновлювальні роботи.

Про це з посиланням на північнокорейське державне інформагентство KCNA, передає onhap.

Кім здійснив дводенну поїздку в четвер і п’ятницю в північно-західну провінцію Північний Пхьонган, де зустрівся з постраждалими від повені, які перебувають у тимчасовому притулку.

Він оголосив про рішення уряду країни тимчасово переселити матерів із малими дітьми, школярів, студентів, людей похилого віку та військовослужбовців-інвалідів, загалом близько 15 400 осіб, із постраждалих районів провінцій Північний Пхьонган, Джаган і Рянган до Пхеньяну, де вони проживатимуть за кошти держави протягом наступних двох-трьох місяців, доки не завершиться реконструкція та ремонт їхніх будинків.

Догляд за дітьми, виховання та освіта є першочерговими державними справами, від яких ніколи не відмовляються в будь-якій надзвичайній ситуації, - цитує лідера країни KCNA.

Кім також засудив повідомлення південнокорейських ЗМІ про серйозні збитки й численні жертви повені в Північній Кореї, назвавши їх вигадками та політично вмотивованою пропагандою і заявив, що всі постраждалі від повені у безпеці та здорові. Він подякував іноземним державам і міжнародним організаціям за пропозиції надати гуманітарну допомогу, але пообіцяв ліквідувати наслідки від повені без сторонньої допомоги.

Він сказав, що ми вважаємо найкращим у всіх сферах і процесах державних справ тверду довіру людей та спосіб розв'язання проблем, заснований на самозабезпеченні, - йдеться в повідомленні KCNA.

Минулого тижня Червоний Хрест Південної Кореї, Дитячий фонд ООН, а також Росія і Китай запропонували Північній Кореї допомогу для ліквідації збитків від повені, але Пхеньян залишив їх пропозиції без відповіді.

Нагадаємо, Іран готується передати рф сотні балістичних ракет - Reuters

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next