Новий лідер ХАМАСу передав Ізраїлю, що хоче угоди про припинення вогню - ЗМІ

Новий лідер ХАМАСу передав Ізраїлю, що хоче угоди про припинення вогню - ЗМІ

Новий політичний лідер ХАМАСу Ях’я Сінвар через єгипетських та катарських посередників передав ізраїльським офіційним особам меседж, що хоче домовитися щодо угоди про припинення вогню.

Про це повідомляє CNN.

За словами двох ізраїльських співрозмовників, наближені до Нетаньягу люди сказали журналістам, що ізраїльський прем’єр-міністр готовий укласти угоду, незалежно від впливу цього рішення на його урядову коаліцію, пише видання.

Проте ізраїльський істеблішмент у сфері безпеки залишається набагато більш скептичним щодо готовності Нетаньяху укласти угоду, враховуючи опір ультраправих міністрів в його коаліції.

Ізраїльське джерело повідомило, що офіційні особи США дали зрозуміти своїм ізраїльським колегам, що вони вважають, що настав час досягти угоди про припинення вогню, щоб уникнути ширшої регіональної війни.

Крім цього, організація «Форум сімей заручників і зниклих безвісти», заснована сім’ями людей, які були викрадені до сектору Гази під час нападу ХАМАСу на Ізраїль 7 жовтня 2023 року, також закликала Ізраїль і ХАМАС фіналізувати угоду щодо заручників і припинення вогню.

Водночас, партнери Нетаньягу по коаліції дали зрозуміти, що вони не хочуть, щоб Ізраїль укладав угоду з ХАМАСом, додає CNN.

Нагадаємо, В Ірландії вилучили вантаж із канабісом вартістю понад €16 млн

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next