Росія виводить частину військ з України для відправлення їх під Курськ - WSJ

Росія виводить частину військ з України для відправлення їх під Курськ - WSJ

Росія виводить частину своїх збройних сил з України у відповідь на наступ українських військ на російську територію.

Про це The Wall Street Journal повідомили американські офіційні особи.

Проте вони не уточнили, скільки військ, за оцінками США, перекидає Росія.

Як зазначає видання, це перша ознака того, що наступ Києва на Курську область змушує Москву перегруповувати свої сили.

Посадовці заявили, що США все ще намагаються визначити значення цього кроку Росії. Нова оцінка США підкріплює заяви українських офіційних осіб, які стверджують, що несподіване вторгнення в Курську область минулого тижня відвернуло російські війська від України.

Один з американських чиновників заявив у вівторок, що Київ повідомив США, що шукав можливості використати прогалини в російських кордонах і знайшов одну з них під Курськом, де був слабкий захист. 

Нагадаємо, В Івано-Франківську вручили посмертні нагороди родинам полеглих захисників України

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії
Контррозвідкою СБУ України викрито полковника ЗСУ України ‒ командира одного з підрозділів, секретоносія з найвищою формою допуску, який має громадянство РФ та несанкціоновано накопичував таємні військові документи.
Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР» Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР»
До того ж, український військовослужбовець придбав, носив і зберігав за місцем проживання вогнепальну зброю та бойові припаси без дозволу.
ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії
Командувач Об'єднаних сил ЗС України Сергій Наєв повідомив, що щотижня українські військові проходять тренування і навчання. Зокрема такі навчання зараз відбуваються на полігонах Херсонщини.
Loading...
Load next