В Україні затримали посадовицю Херсонського суду, яка під час окупації працювала в адміністрації РФ

В Україні затримали посадовицю Херсонського суду, яка під час окупації працювала в адміністрації РФ

Служба безпеки України затримала секретарку відділу Херсонського суду, яка під час окупації міста працювала в адміністрації окупантів і стала "інспекторкою" управління виконання покарань в області.

Про це повідомляє СБУ.

Відомо, що 39-річна фігурантка на момент повномасштабного вторгнення РФ в Україну була інспекторкою з виконання покарань місцевої пенітенціарної установи.

Під час окупації жінка підтримала ворога й стала працювати в російській адміністрації "інспекторкою" управління виконання покарань в області. Загарбники присвоїли їй звання "лейтенанта внутрішньої служби РФ".

Відповідно до слідства, підозрювана вела облік увʼязнених і їхній розподіл по камерах у вʼязниці РФ - її окупанти облаштували на базі захопленої виправної колонії у Херсоні.

Після того, як ЗСУ звільнили обласний центр, жінка "залягла на дно", тривалий час не виходила з оселі. Згодом вона влаштувалася на роботу до місцевого суду.

Фігурантка навмисно приховала співпрацю з росіянами під час заповнення анкетних даних та зарахування до держустанови.

Підозрювану затримали на робочому місці.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території), - резюмують у СБУ.

Жінку відсторонили від посади. Їй загрожує до 15 років за ґратами.

Примітка: згідно зі статтею 62 Конституції України особа вважається невинуватою в скоєнні злочину і не може бути кримінально покарана, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, СБУ і НАБУ викрили ділків, які розікрали ₴12 мільйонів на динамічний захист для танків

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Хоче до України: скандальний репер Моргенштерн подав позов до суду на СБУ Хоче до України: скандальний репер Моргенштерн подав позов до суду на СБУ
Російський реп-виконавець Алішер Валєєв (Моргенштерн) подав до ОАСК позов на Службу безпеки України через внесення його до списку осіб, які створюють загрозу національній безпеці країни та заборону в’їзду на територію держави.
Завербований експосадовець РНБО "зливав" закриту інформації іноземним спецслужбам (відео) Завербований експосадовець РНБО "зливав" закриту інформації іноземним спецслужбам (відео)
Контррозвідка СБУ викрила колишнього посадовця РНБО, який був завербований іноземною спецслужбою та "зливав" їм інформацію про деталі функціонування органів держаної влади України.
Злодії в законі: СБУ викрила злочинну групу на Херсонщині якою керували з Росії Злодії в законі: СБУ викрила злочинну групу на Херсонщині якою керували з Росії
На Херсонщині Служба безпеки України затримала злочинців які тероризували й залякували місцеве населення. Роботу зловмисників, за даними спецслужби, координували "злодії в законі" з Росії.
Loading...
Load next