Швейцарія веде розслідування проти поплічників росолігарха Керімова

Швейцарія веде розслідування проти поплічників росолігарха Керімова

Генеральна прокуратура Швейцарії здійснює розслідування стосовно чотирьох людей, пов'язаних із підсанкційним російським олігархом Сулейманом Керімовим, за підозрою в порушенні санкцій.

Про це стало відомо газеті Le Temps від Державного секретаріату з економічних питань Швейцарії (SECO).

Відомство підтвердило, що з листопада 2023 року ініціювало розслідування стосовно Керімова, в межах якого відбулись обшуки в кантонах Люцерн, Цуг і Нідвальден.

Додатково були заморожені активи вартістю 1,3 мільярда євро, а чотирьом людям повідомили про підозру в порушенні законодавства про експортні заборони та відмивання грошей.

У SECO зазначили, що нікого з підозрюваних не заарештували.

Державний секретаріат з економічних питань Швейцарії відповідає за розслідування, пов’язані з порушенням санкцій, але в окремих випадках може звертатись до Генеральної прокуратури – як це сталось у випадку Керімова.

Сулейман Керімов – російський сенатор, який має тісні зв’язки з режимом Путіна та главою Чечні Рамзаном Кадировим. Його статки російський Forbes оцінює в 10,4 мільярда доларів.

З 2018 року Керімов перебуває під санкціями США, Євросоюз запровадив санкції проти нього після повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Нагадаємо, СБУ і НАБУ викрили ділків, які розікрали ₴12 мільйонів на динамічний захист для танків

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Теги: 
Loading...
Load next