Україна може надати ООН докази з питань тортур для правдивого висвітлення фактів російської агресії

Україна може надати ООН докази з питань тортур для правдивого висвітлення фактів російської агресії

Україна готова надати ООН докази катувань росіянами цивільних і військовополонених. Світ має знати про звірства окупантів і вжити заходів для припинення агресії.

Про це йшлося на зустрічі директора Державного бюро розслідувань Олексія Сухачова зі Спеціальною доповідачкою ООН з питань тортур та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність видів поводження чи покарання Еліс Джілл Едвардс, передає пресслужба ДБР.

Олексій Сухачов розповів про функціонування ДБР в умовах війни, участь працівників Бюро у протидії російській агресії, а також результати діяльності у сфері протидії катуванням.

Катування є воєнним злочином, а систематична або широко поширена практика тортур є злочином проти людяності, - констатувала Еліс Джілл Едвардс.

Вона зазначила, що за результатами візиту до України підготує звіт. Своєю чергою Сухачов сказав, що Україна готова надати всю інформацію, потрібну для виконання доповідачкою ООН свого мандату.

Ми готові надати Вам та Вашим колегам будь-яку інформацію та іншим чином сприяти здійсненню вашої діяльності. Увесь світ має знати, які звірства вчиняються росіянами на території України, та вжити рішучих заходів до припинення цієї агресії, - сказав директор ДБР.

Нагадаємо, В Ізраїлі знайшли чотири римські мечі віком майже 2000 років

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
В Росії заявили про високу напругу на Донбасі В Росії заявили про високу напругу на Донбасі
В Кремлі зазначають, що напруга на Донбасі й надалі залишається "вищою, ніж норма". Зокрема прессекретар російського президента Дмитро Пєсков згадав й про можливу зустріч президентів України та Росії.
ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії
Командувач Об'єднаних сил ЗС України Сергій Наєв повідомив, що щотижня українські військові проходять тренування і навчання. Зокрема такі навчання зараз відбуваються на полігонах Херсонщини.
ООС: з боку збройних формувань РФ зафіксовано 9 порушень режиму припинення вогню ООС: з боку збройних формувань РФ зафіксовано 9 порушень режиму припинення вогню
Військовослужбовці Об’єднаних сил контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації.
Loading...
Load next