В уряді Польщі заперечили будь-яку причетність до підриву "Північних потоків"

В уряді Польщі заперечили будь-яку причетність до підриву "Північних потоків"

Польський віцепрем'єр і міністр цифровізації Кшиштоф Гавковський рішуче заперечив звинувачення в причетності Польщі до пошкодження газопроводів "Північний потік".

Про це він повідомив в ефірі Polsat News.

Віцепрем'єр заперечив повідомлення про те, що Польща разом з Україною завдала шкоди газопроводу "Північний потік".

На сайті щоденної газети Die Welt з'явилося інтерв'ю з колишнім керівником німецької зовнішньої розвідки Августом Ганнінгом. Він заявив, що напад на газопровід, ймовірно, стався за підтримки Польщі. Він додав, що Німеччина повинна розглянути можливість вимагати від польської та української влади компенсації.

Гавковський заявив, що повідомлення колишнього співробітника німецької розвідки були "інспіровані Москвою" і спрямовані на дестабілізацію країн-членів НАТО.

Я вважаю, що це звучить як російська дезінформація. Або їх на це надихнули, або вони усвідомлюють, що це веде до розколу в НАТО. На мою думку, всі вказівки, які кажуть, звідки виникли проблеми з "Північним потоком", йдуть з Москви, – заявив міністр.

Він додав, що його слова – це не припущення, а факт і Польща не визнає нападу. Також вона не платитиме запропоновану компенсацію.

Польща ні в чому не брала участі. Треба сказати, що це брехня, – сказав він.

Нагадаємо, Кандидат у віцепрезиденти США від демократів Волц погодився на дебати

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next