В ООН заявляють про наявність доказів катувань українців у російському полоні

В ООН заявляють про наявність доказів катувань українців у російському полоні

Голова Моніторингової місії Організації Об'єднаних Націй з прав людини в Україні Даніель Белл заявила, що свідчення визволених українських військових підтверджують системну практику катувань у російському полоні.

Про це ідеться у дописі Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими у Фейсбуці.

Секретар Координаційного штабу Дмитро Усов провів робочу зустріч з Белл.

Вони обговорили питання наступної тематичної доповіді Моніторингової місії, зокрема - фокусу на поводженні з військовополоненими.

Голова Місії ООН наголосила, що доповідь матиме великий тематичний розділ, який стосуватиметься питання утримання українських полонених на території РФ і тимчасово захоплених українських територіях, а також поводження з російськими військовополоненими в Україні.

Белл підкреслила, що, "попри відносне покращення ставлення до полонених у деяких місцях утримання, свідчення визволених українських військових підтверджують системну практику катувань у полоні".

Вона висловила вдячність українській стороні за надання доступу представникам місії до місць тримання російських полонених і забезпечення конфіденційності спілкування.

Усов, своєю чергою, наголосив, що Україна відкрита до співпраці, надає усю необхідну інформацію і розраховує на повне та об’єктивне висвітлення ситуації з дотриманням прав військовополонених.

Учасники зустрічі також обговорили поточні проєкти Координаційного штабу, спрямовані на активізацію переговорного процесу й визволення українських громадян з російського полону.

Нагадаємо, Росія створила неефективну структуру для відповіді на операцію ЗСУ у Курській області - ISW

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Окупант здався в полон разом із танком, щоб уникнути розстрілу Окупант здався в полон разом із танком, щоб уникнути розстрілу
Такий випадок не є поодиноким.
В Росії заявили про високу напругу на Донбасі В Росії заявили про високу напругу на Донбасі
В Кремлі зазначають, що напруга на Донбасі й надалі залишається "вищою, ніж норма". Зокрема прессекретар російського президента Дмитро Пєсков згадав й про можливу зустріч президентів України та Росії.
Loading...
Load next