Наступ України на Курщині зірвав таємні переговори щодо часткового припинення вогню ‒ WP

Наступ України на Курщині зірвав таємні переговори щодо часткового припинення вогню ‒ WP

Україна та росія нібито мали намір відправити у серпні делегації до Катару для непрямих переговорів про припинення ударів по енергетичній інфраструктурі з обох сторін. Однак операція на Курщині зірвала їх.

Про це повідомляє Washington Post із посиланням на неназваних дипломатів та посадовців, знайомих із ходом переговорів.

Як зазначається, катарці виступали як посередники й мали зустрітись у Досі окремо з українською та російською делегаціями. Офіційно про можливу домовленість і заплановану зустріч раніше не повідомлялося.

На зустрічі мали говорити про припинення ударів по енергетичній інфраструктурі з обох сторін, тобто часткове припинення вогню. Деякі учасники переговорів сподівалися, що це може привести до більшої угоди — про припинення війни.

Однак росіяни відклали свою зустріч із посадовцями Катару після початку операції України у Курській області. Делегація кремля схарактеризувала це як «ескалацію». А дипломат-співрозмовник WP додав, що Київ не попереджав Доху про свій транскордонний наступ.

Він додав, що росія «не зривала переговори, а попросила дати їм час». Україна все одно хотіла відправити свою делегацію до Дохи, а Катар відмовився, оскільки не вважав односторонню зустріч вигідною.

Тим часом в Офісі президента України відповіли WP, що саміт у Досі перенесено «через ситуацію на Близькому Сході», але він відбудеться у форматі відеоконференції 22 серпня. Після цього Київ консультуватиметься з партнерами щодо реалізації обговореного.

Нагадаємо, Міністр оборони Латвії про події у Курській області: Війна повернулася додому

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Помер поранений напередодні боєць. На Донбасі зберігається «тиша» – штаб ООС Помер поранений напередодні боєць. На Донбасі зберігається «тиша» – штаб ООС
За минулу та з початку поточної доби порушень режиму припинення вогню на Донбасі не зафіксовано.
На Донбасі двоє військових підірвалися на міні На Донбасі двоє військових підірвалися на міні
Завдяки зусиллям наших воїнів рубежі українських підрозділів залишилися незмінними.
З боку збройних формувань РФ зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню, є загиблий - ООС З боку збройних формувань РФ зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню, є загиблий - ООС
Військовослужбовці Об’єднаних сил контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації.
Loading...
Load next