Міністр оборони Латвії про події у Курській області: Війна повернулася додому

Міністр оборони Латвії про події у Курській області: Війна повернулася додому

Міністр оборони Латвії Андріс Спрудс, коментуючи події в Курській області, заявив, що розпочата Росією війна проти України «повернулася до себе додому».

Про це міністр сказав під час інтерв’ю Голосу Америки.

Очільник латвійського оборонного відомства переконаний, що Україна має абсолютно повне право захищати свою територію і свій народ, у тому числі завдаючи ударів по російських територіях.

Зараз ми бачимо, що війна певною мірою повернулася до себе додому. Війну розпочав Путін і Росія, – сказав Спрудс.

Він розглядає операцію ЗСУ у Курській області як абсолютно легітимні дії у війні самозахисту, боротьбі за свободу і цілісність України.

Українці мають право також завдавати ударів по території Росіх…Це – дуже чітка позиція латвійців та Латвії, зокрема особисто моя, – наголосив Спрудс.

За його словами, події в Курській області нагадують Росії про «елемент самознищення». Міністр додав, що йдеться і про «дуже, дуже важливий сигнал» щодо того, що РФ «не може виграти цю війну».

Рано чи пізно, звісно за підтримки союзників, Україна виграє цю війну, і я в цьому абсолютно впевнений. І це займе стільки часу, скільки буде потрібно. Але Україна повинна виграти цю війну, – вважає Спрудс.

Водночас латвійський міністр закликав не недооцінювати РФ, попри певний брак ресурсів та очевидну вразливість країни-агресорки. Особливу увагу Спрудс звернув на схильність Росії до ігнорування людського життя, її агресивність та готовність поставити все на воєнні рейки.

Нагадаємо, Кабмін погодив призначення нового голови Тернопільської ОВА

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next