NYT: У тюрмі на півночі України опинилися понад 300 військовополонених з Курщини, більшість — призовники

NYT: У тюрмі на півночі України опинилися понад 300 військовополонених з Курщини, більшість — призовники

Через в'язницю на півночі України пройшли 320 російських військовополонених з Курської області. Керівник закладу каже, що 80% — призовники. 

Про це пише New York Times після того, як побувало в закладі. 

Після роботи з полоненими їх відправляють на захід, далі від бойових дій. Під час візиту журналістів 16 серпня там перебував 71 військовополонений. Їх утримують у підвальних камерах, щоб захистити від можливих авіаударів.

У деяких з росіян були осколкові або вогнепальні поранення. 

Полонені розповідали, що їх розташували у складі взводів, близько 30 людей, у бетонних або земляних укріпленнях, на відстані близько 1,6 км один від одного вздовж кордону. Там вони зіткнулися з раптовим нападом і швидко припинили бій.

21-річний Ігор розповідав, що українська артилерія посилилася за кілька днів до початку операції. За його словами, попри доповіді командири не відреагували. Після початку атаки з його групи, до якої входили 12 людей, вижили п'ятеро. 

А Сергій з Татарстану, якому 20 років, заявив, що командир вивів 28 солдатів з позиції на хаотичний відступ. Однак їх знайшли українські військові, та зрештою всі здалися. Командир взводу, за його словами, крикнув: «Тут солдати строкової служби. Ми хочемо здатися».

Ще один 21-річний росіянин Дмитро з регіону Комі сказав, що їхні радіостанції перестали працювати в день нападу. Вони не отримали наказів, однак спробували невдало відступити — потрапили в полон. 

Як вказує NYT, нині просування українців на Курщині призупинилося, адже далі від кордону розташовані вже краще підготовлені російські війська, а втім, призовників все ще беруть у полон. 

Нагадаємо, Естонія хоче налагодити виробництво боєприпасів вже на початку наступного року

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Окупанти вивели з ладу камери ОБСЄ, щоб встановити на цьому місці свою мінометну позицію Окупанти вивели з ладу камери ОБСЄ, щоб встановити на цьому місці свою мінометну позицію
Російські бойовики в районі шахти "Октябрьская" на околиці Донецька замінили камери відеоспостереження ОБСЄ для того аби встановили там свою мінометну позицію для обстрілу українських військових.
В Росії заявили про високу напругу на Донбасі В Росії заявили про високу напругу на Донбасі
В Кремлі зазначають, що напруга на Донбасі й надалі залишається "вищою, ніж норма". Зокрема прессекретар російського президента Дмитро Пєсков згадав й про можливу зустріч президентів України та Росії.
Росія розпочала відведення своїх військ з території окупованого Криму Росія розпочала відведення своїх військ з території окупованого Криму
Російська Федерація розпочала повернення своїх військ з Криму, військові справді почали роз'їжджатись на свої місця постійної дислокації. Напередодні міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив про закінчення навчань російських військових.
Loading...
Load next