Зеленський: Ворог використовує територію ЗАЕС як майданчик для ударів по Нікополю

Зеленський: Ворог використовує територію ЗАЕС як майданчик для ударів по Нікополю

Росія шантажує світ загрозою катастрофи на Запорізькій АЕС, зберігає на території атомної станції військову техніку та боєприпаси і використовує її як майданчик для завдання ударів по Нікополю та інших громадах.

Про це повідомив Президент Володимир Зеленський.

Росія шантажує світ загрозою катастрофи на ЗАЕС, використовує територію станції як майданчик для ударів по Нікополю та інших громадах поруч, зберігає військову техніку та боєприпаси на території ЗАЕС. Тільки повернення станції під український контроль означатиме повне дотримання всіх норм безпеки і загалом повернення ситуації навколо ЗАЕС до нормальності, - заявив Зеленський.

Він нагадав, що вже понад два роки російські окупанти контролюють найбільшу у Європі атомну станцію – Запорізьку АЕС. Незмінно російська присутність означає фундаментальну загрозу радіаційній безпеці України, всієї Європи і світу.

Протягом десятиліть Україна гарантувала найвищий рівень безпеки ядерних обʼєктів, і так буде й надалі, але для цього має припинитися злочинна російська присутність на ЗАЕС, - наголосив Президент.

Нагадаємо, Ситуація з ядерною безпекою на Запорізькій АЕС погіршилася через удар дрона поблизу, — МАГАТЕ

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії
Контррозвідкою СБУ України викрито полковника ЗСУ України ‒ командира одного з підрозділів, секретоносія з найвищою формою допуску, який має громадянство РФ та несанкціоновано накопичував таємні військові документи.
Двоє бійців поранені: бойовики п'ять разів обстріляли позиції українських військових Двоє бійців поранені: бойовики п'ять разів обстріляли позиції українських військових
13 лютого бойовики шість разів порушили "тишу" на Донбасі.
Loading...
Load next