Україна потребує 1500 одиниць техніки для рятувальних робіт - Шмигаль

Україна потребує 1500 одиниць техніки для рятувальних робіт - Шмигаль

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль оприлюднив завдання для українського дипломатичного корпусу, серед яких - залучення до України техніки для різних потреб.

Про це глава уряду повідомив під час наради керівників закордонних дипломатичних установ України «Воєнна дипломатія: стійкість, зброя, перемога».

Залучення до України техніки для різних потреб. Розмінувальні машини, роботи, дрони, щоб максимально автоматизувати процес. Маємо активніше залучати техніку для рятувальних робіт. Станом на зараз потреба становить близько 1500 одиниць. Потрібні й медичні автомобілі для використання в регіонах. Зокрема медеваки, які можуть евакуйовувати військових із поля бою, - зазначив глава уряду.

Також серед основних викликів для економічної дипломатії - залучення фінансів та енергообладнання.

За словами Шмигаля, потреби в зовнішньому фінансуванні на наступний рік будуть не менше 38 мільярдів доларів. У цьому контексті він акцентував на конфіскації заморожених російських активів.

Прем'єр наголосив, що уряд працює над відновленням частини знищеної росіянами потужності електроенергетики. Йдеться про побудову нової системи розподільної генерації: замість великих станцій - сотні малих об’єктів генерації електрики й тепла. За словами Шмигаля, вже працює пакет державних програм для бізнесу і громадян. Водночас уряд звільнив від мита і ПДВ ввезення енергетичного обладнання та зняв бюрократичні бар’єри для створення і введення в експлуатацію генераційних об’єктів.

Нагадаємо, В одному з батальйонів рф на Курщині залишилося 30% боєздатного складу - "Атеш"

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Росія провела в окупованому Криму навчання з протиповітряної оборони Росія провела в окупованому Криму навчання з протиповітряної оборони
Російські військовослужбовці здійснили згортання пускових і радіолокаційних установок і здійснили марш в нові позиційні райони в окупованому Криму.
Застава у 443 мільйони: директора "Кузні на Рибальському" арештували на два місяці (фото) Застава у 443 мільйони: директора "Кузні на Рибальському" арештували на два місяці (фото)
Директор "Кузні на Рибальському" Валерій Шандра - вже другий фігурант справи, якому обрали запобіжний захід. Зокрема, він разом Ігорем Павловським проходять у справі про закупівлю нібито неякісної техніки для ЗСУ.
СБУ заявила, що заблокувала кібератаку спецслужб Росії на органи влади України СБУ заявила, що заблокувала кібератаку спецслужб Росії на органи влади України
Кіберфахівці Служби безпеки України викрили факти цілеспрямованого розповсюдження російськими спецслужбами шкідливого програмного забезпечення.
Loading...
Load next