Відбудова Охматдиту: у МОЗ кажуть, що не витрачена жодна копійка з рахунків, на які збирали кошти

Відбудова Охматдиту: у МОЗ кажуть, що не витрачена жодна копійка з рахунків, на які збирали кошти

Загальна сума зібраних коштів для відновлення Охматдиту становить близько 1,6 млрд грн, і жодної копійки коштів з рахунків, на які відбувався збір, не витрачено.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

Охматдит 2.0 точно буде кращим та сучаснішим, таким, що зможе врятувати ще більше дитячих життів. Хочемо ще раз подякувати кожній людині, бізнесу, уряду, організації, які відгукнулися та зробили свій внесок, а також розказати про суми зібраних коштів і куди вони надходили. Станом на сьогодні загальна сума зібраних коштів для відновлення Охматдиту становить близько 1,6 млрд гривень (з яких понад 400 млн надійде у вигляді медичного обладнання), - ідеться в повідомленні.

У МОЗ зазначають, що всі кошти, зібрані у вигляді пожертв, зберігаються на окремих рахунках, підпорядкованих різним установам. Зокрема, 326 млн гривень надійшло безпосередньо на рахунок лікарні НДСЛ Охматдит, в тому числі $1 млн – від уряду Литви, 379 млн гривень – на рахунок Благодійного фонду «Охматдит – здорове дитинство».

Наразі тривають консультації щодо узгодження механізмів дотримання відкритих та прозорих процедур використання зібраних на цей рахунок коштів під наглядом Ради з відновлення, зокрема якнайшвидше виконання Фондом обіцянки про переведення коштів з рахунку Фонду на казначейський рахунок лікарні, аби поширити на них вимоги законодавства про публічні закупівлі, - уточнили у міністерстві.

У МОЗ додали, що понад 320 млн гривень було зібрано у межах спільного збору платформи United24 та Monobank.

Ці кошти переказані напряму на рахунок НБУ, закріплений за МОЗ, і їхніми витратами надалі розпоряджатиметься міністерство та Комісія з розподілу коштів, до складу якої входять представники державного, громадського секторів та міжнародних організацій. Станом на зараз кошти не використовувались, - вказується в дописі.

Крім того, $11,2 млн виділив The Howard G. Buffett Foundation на закупівлю повного переліку пошкодженого обладнання у сучасному корпусі Охматдиту. Вони надійдуть вже у вигляді медобладнання.

Ще 100 млн гривень виділив Кабінет Міністрів з коштів державного бюджету, додали у міністерстві.

Наразі жодної копійки коштів з рахунків, на які відбувався збір, не витрачено, - наголошують у МОЗ.

Також повідомляється, що вже повністю сформована Рада з відновлення Охматдиту у складі 15 осіб - представників благодійників, які зробили найбільші пожертви, проєктів міжнародної технічної допомоги, дипломатичних установ іноземних держав в Україні, міжнародних та міжурядових організацій і фондів, учасників від громадськості, а також по одному представнику Міністерства охорони здоров'я України та Охматдиту.

Нагадаємо, Німеччина до кінця року поставить Україні ще чотири системи IRIS-T

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next