БЕБ завершило розслідування щодо Коломойського

БЕБ завершило розслідування щодо Коломойського

Детективи БЕБ за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора завершили розслідування стосовно бізнесмена Ігоря Коломойського та колишнього керівника столичної філії одного із банків про заволодіння мільярдами гривень і легалізацію доходів.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора та БЕБ.

Їм інкримінують заволодіння понад 5,36 млрд грн коштів фінустанови, акціонерного товариства та учасників договору про спільну інвестиційну діяльність, а також легалізацію майже 4,1 млрд грн доходів, здобутих злочинним шляхом.

Стороні захисту повідомили про відкриття матеріалів кримінального провадження для ознайомлення.

Водночас триває слідство щодо інших учасників організованої та керованої олігархом групи. Йдеться про незаконні дії з банківськими документами під час фактичного невнесення підозрюваним 5,8 млрд грн в касу банку, а також заволодіння понад 5,3 млрд грн, які надалі були легалізовані.

Частина безпідставно зарахованих на особисті рахунки олігарха грошей була сформована за рахунок кредитних коштів підконтрольного банку. Зокрема це понад 2 млрд грн, - йдеться в повідомленні БЕБ.

У БЕБ додали, що також детективи довели факт організації заволодіння бізнесменом понад 3,3 млрд грн "Укрнафта" та учасників договорів про спільну інвестиційну діяльність. 

Зокрема під час досудового розслідування встановлено, що підозрюваний організував заволодіння коштами акціонерного товариства шляхом укладання фіктивних договорів щодо робіт, які фактично не виконувались. 

Надалі отримані незаконним шляхом понад 4 млрд грн підозрюваний легалізував. 

Нагадаємо, "Полювали" на заводи БПЛА на Дніпропетровщині: СБУ знешкодила агентурну групу ФСБ

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Поліція влаштувала черговий допит депутатки Скороход, яка зізналася у вбивстві коханого Поліція влаштувала черговий допит депутатки Скороход, яка зізналася у вбивстві коханого
Заступника глави МВС здивувало, що заява про можливе вбивство Полякова пролунала в ефірі телеканалу.
У Росії проти олігарха Коломойського порушили кримінальну справу У Росії проти олігарха Коломойського порушили кримінальну справу
Українського олігарха і політика Ігоря Коломойського підозрюють у привласнення нафти вартістю на чотири мільярди доларів й створенні злочинної банди, яка її крала.
СБУ провела обшуки у бізнес-центрі, де знаходився офіс Коломойського СБУ провела обшуки у бізнес-центрі, де знаходився офіс Коломойського
Працівники Служби безпеки України прийшли в столичний бізнес-центр "Міленіум", де колись був розташований офіс олігарха Ігоря Коломойського. Зокрема слідчі дії в будівлі проводились у справі "Центренерго".
Loading...
Load next