"Полювали" на заводи БПЛА на Дніпропетровщині: СБУ знешкодила агентурну групу ФСБ

"Полювали" на заводи БПЛА на Дніпропетровщині: СБУ знешкодила агентурну групу ФСБ

Служба безпеки нейтралізувала ще одну агентурну групу ФСБ, яка діяла на Дніпропетровщині. Зловмисники готували координати для повітряних ударів РФ по об’єктах військової та критичної інфраструктури регіону. Серед пріоритетних цілей ворога були підприємства, які виробляють безпілотні літальні апарати для Сил оборони. 

Про це пресслужба СБУ повідомила 21 серпня.

Також окупантів цікавили локації ремонтних баз військової техніки ЗСУ та ключових автошляхів, які використовують для переправлення української зброї та боєприпасів на передову.

Щоб скоригувати вогневе ураження, ФСБ дистанційно завербувала шістьох місцевих жителів. Для цього російська спецслужба створила Телеграм-канал, через який підшукувала прихильників рашизму.

Для конспірації агенти діяли окремо один від одного на території різних населених пунктів регіону, але «звітували» єдиному куратору від ФСБ.

За його вказівкою фігуранти відстежували напрямки руху колон та ешелонів ЗСУ, а також звертали увагу на скупчення військової техніки, яка прибула з фронту для техобслуговування.

Щоб виявити локації підприємств з виробництва БПЛА, агенти використовували особисті зв’язки серед місцевих жителів, у яких «втемну» випитували потрібну інформацію.

Контррозвідники СБУ поетапно задокументували всіх учасників агентурної групи ФСБ і затримали їх.

Під час обшуків у фігурантів виявлено 16 мобільних телефонів, ноутбуки та планшети із доказами комунікації з російською спецслужбою.

Слідчі Служби безпеки повідомили їм про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Наразі вони перебувають під вартою без права внесення застави. Зрадникам загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Також встановлено особу резидента (керівника) агентурної групи ФСБ, який перебуває на території РФ.

Спецоперацію проводили співробітники СБУ у Дніпропетровській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Нагадаємо, На Волині від ускладнень, спричинених коронавірусом, помер 93-річний пенсіонер

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next