Фінляндія розмістить близько 5 тисяч військових НАТО біля кордону з рф

Фінляндія розмістить близько 5 тисяч військових НАТО біля кордону з рф

Влада Фінляндії вирішила розмістити на своїй території, поблизу кордону з Росією, бронетанкову бригаду НАТО чисельністю 4000-5000 осіб для стримування зовнішніх загроз.

Про це з посиланням на джерела в Альянсі та службах безпеки повідомило фінське видання Iltalehti, передає DW.

Сили оборони Фінляндії та керівництво держави дійшли висновку, що Фінляндії необхідна присутність солдатів із країн НАТО на її території для посилення превентивного стримування, - зазначає видання.

Зазначається, що нова бригада уже формується і буде дислоковано в місті Міккелі, розташованому неподалік від кордону з Росією.

Для керівництва новими військовими створюється штаб НАТО, який підпорядковуватиметься штаб-квартирі альянсу в Норфолку в США. Підготовка до створення штабу тривала вже з весни минулого року, зазначає Iltalehti. Зокрема, тоді Міккелі відвідав заступник командувача Норфолкського штабу спільних операцій НАТО британський контрадмірал Тім Генрі.

Ми хочемо послати росіянам прямий сигнал, і зробити це публічно. Альянс дуже чіткий у своїй позиції: Росія становить загрозу євроатлантичному регіону, - наголосив Генрі під час цього візиту.

За інформацією Iltalehti, до бригади, що має на озброєнні бронетехніку, приєднаються, зокрема, шведські та норвезькі військовослужбовці. Рішення щодо цього уже ухвалено і очікується, що про розгортання нового об'єднання представники НАТО і влада Фінляндії оголосять найближчими тижнями.

Нагадаємо, У Міноборони анонсували запуск застосунку "Ветеран+"

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next