Підрозділи РФ створюють лінію оборони Рильськ-Льгов-Курськ - розвідка Естонії

Підрозділи РФ створюють лінію оборони Рильськ-Льгов-Курськ - розвідка Естонії

Режим РФ, очевидно, вирішив ігнорувати масштаби проблеми, яку українські Збройні сили створюють для них вторгненням у Курську область.

Таку думку висловив заступник командувача Розвідувального центру естонських Сил оборони лейтенант-полковник Янек Кессельманн, повідомляє ERR з посиланням на прес-конференцію в Міноборони Естонії.

Схоже, що режим Російської Федерації вирішив ігнорувати масштаби проблеми, яку українські збройні сили створюють для них у Курській області, - сказав Кессельманн.

Він вважає, що в даний час стратегічна ініціатива, завдяки безпрецедентно успішній операції в Курській області, як і раніше, є в руках України. При цьому під контролем ЗСУ знаходиться приблизно 900-1300 квадратних кілометрів території Курської області.

Кессельманн стверджує, що знищення мостів через річку Сейм ставить Збройні сили РФ перед дилемою: відвести підрозділи, які потенційно опиняються в оточенні, після чого територія перейде під контроль України, або використати ресурси для відновлення сполучного шляху.

Обидві дилеми важко вирішити, і жодне з рішень, ймовірно, не буде легким для РФ, - зазначив аналітик.

За його словами, наразі підрозділи РФ створюють лінію оборони на лінії Рильськ-Льгов-Курськ.

Ймовірно, українським збройним силам немає сенсу просуватися в цьому напрямі, оскільки стратегічна дилема, з якою стикається Росія в даний момент, вже створена. Дилема полягає в наступному: або припинити наступ у напрямку Донецької області, або визнати присутність України на території Курської області, - заявив Кессельман.

Він підкреслив, що ЗСУ змусили Росію використовувати у конфлікті, зокрема призовників, "хоча РФ з початку війни стверджувала, що цього не станеться". Те, що наразі досить багато призовників полонено, російськими ЗМІ ігнорується.

Підбиваючи підсумок, можна сказати, що РФ не змогла адекватно відреагувати на дії України в Курській області. Росія, як і раніше, чинить тиск на українські підрозділи на Донецькому напрямку, де продовжуються напружені бої. Але не видно, щоб Росія наблизилася до стратегічних цілей, які вона заявляла на початку війни, - резюмував Кессельманн.

Нагадаємо, Польського експосадовця обвинувачують у корупції на закупівлі генераторів для України

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next