У Вінницькій громаді на екофермі вирощуватимуть оленів та бізонів

У Вінницькій громаді на екофермі вирощуватимуть оленів та бізонів

На екофермі села Малі Крушлинці Вінницької громади на умовах соціально-економічного партнерства з міськрадою вирощуватимуть оленів та бізонів.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Там буде працювати екоферма, де вирощуватимуть оленів та бізонів. Це цікава історія з точки зору екотуризму, органічного харчування та можливості посилення економічного потенціалу наших приєднаних територій, – сказав вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Згідно з повідомленням, підприємство працюватиме на умовах соціально-економічного партнерства з міськрадою, яке передбачає підтримку муніципальною владою малого бізнесу.

Так, місто надало підприємцю в оренду підприємцю земельну ділянку площею в понад 19 га для ведення фермерського господарства. Також таке партнерство вимагає облаштування інфраструктури, використання «зелених» та енергоощадних технологій і створення нових робочих місць, зокрема, для людей з інвалідністю та/або учасників бойових дій. Ідеться і про створення туристичної локації з можливістю реабілітації усіх категорій населення, в тому числі осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп.

На базі екоферми у Малих Крушлинцях будуть вирощувати рогату худобу, вона розрахована на утримання 300 голів різних видів оленів та 20 американських бізонів.

Цей проєкт реалізується на територіях, приєднаних до Вінниці сільських в ході адміністративно-територіальної реформи 2020 року.

Нагадаємо, Шпигунство на користь Росії: У Польщі судитимуть двох «вагнерівців»

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ викрила підпільні "call-центри", які щомісяця грабували українців на понад 7 мільйонів СБУ викрила підпільні "call-центри", які щомісяця грабували українців на понад 7 мільйонів
У Вінниці Служба безпеки України викрила масштабну схему підпільних "call-центрів", які щомісяця завдяки віртуальним "брокерським послугам" ошукували українців на 7 мільйонів гривень.
Loading...
Load next