Туреччина має критичну роль для припинення вогню та мирних переговорів - Atlantic Council

Туреччина має критичну роль для припинення вогню та мирних переговорів - Atlantic Council

Роль Туреччини є критичною у формуванні передумов для припинення вогню та післявоєнних домовленостей між Україною та Росією, оскільки має інструменти для запобігання ескалації з боку Росії та можливість запропонувати вихід із війни.

Про це йдеться в матеріалі аналітичного центру Atlantic Council “Туреччина хоче покласти край війні в Україні — і може мати формулу, як це зробити”.

Очевидною є критична роль Туреччини у формуванні припинення вогню та післявоєнних домовленостей. Будучи великою військовою та дипломатичною державою, відданою як виживанню України, так і modus vivendi (співіснування - ред.) з Росією, Туреччина має інструменти, щоб запобігти ескалації з боку Росії (про що свідчить її здатність відсторонювати або стримувати Росію в Лівії та Сирії) і позиціювати себе як країна, що може запропонувати вихід із війни, яку можуть підтримати всі сторони, - йдеться в статті.

Зазначається також, що в найближчі роки, у разі виснаження України та Росії, Туреччина мала б оптимальну стратегічну позицію для врегулювання та гарантій щодо запобігання поновленню конфлікту, що є не найгіршим варіантом для обох країн, регіону та Заходу.

Туреччина та її підхід до миротворчості тут мають унікальну цінність: вона поєднує достатньо жорсткої сили, щоб дати зрозуміти, що Росія не стане регіональним гегемоном чи завойовником, але залишає достатньо дверей відкритими для зміцнення зв’язків, щоб у Кремля були причини припинити війну. Теорії європейської безпеки та безпеки НАТО, припинення конфлікту в Україні та стабілізації Чорного моря мають розглядатися цілісно, ​​і тристоронній підхід Туреччини включає як те, що росіяни можуть бути готові сприйняти, так і те, що може прийняти Захід, якщо і коли Україна буде готова, - йдеться в статті.

Також вказується, що тристороння стратегія Туреччини допомогла зменшити шанси на поразку України та може зробити подальшу військову підтримку — за допомогою турецького та європейського внеску — більш стійкою для наступної адміністрації США.

Американські та європейські партнери повинні активізувати стратегічні консультації, виробити спільне розуміння ролі Туреччини в майбутній архітектурі безпеки в Чорноморському регіоні та допомогти забезпечити її ресурсами через оборонно-промислові та військові оперативні проєкти. Перспективи миру, стримування та регіональної стабільності принесуть значну користь, якщо це станеться, - вказується у підсумковій частині.

Нагадаємо, Укрзалізниця створить унікальний інклюзивний вагон

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
На Донбасі поранили 3 бійців ЗСУ: один із них у важкому стані На Донбасі поранили 3 бійців ЗСУ: один із них у важкому стані
Поранених транспортували до лікувального закладу. Стан здоров'я одного бійця – тяжкий, інших – задовільний.
На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото) На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото)
Бойовики обстріляли оперативно-слідчу групу СБУ на Луганщині, вони використовували заборонені міномети. Усі члени оперативно-слідчої групи СБУ залишилися в живих.
Loading...
Load next