США виділили $800 млн на енергетичний сектор України

США виділили $800 млн на енергетичний сектор України

Сполучені Штати Америки нададуть Україні пакет допомоги на суму $800 млн на відновлення енергетичного сектору.

Про це повідомила віцепрем'єр-міністерка та міністерка економіки України Юлія Свириденко у соцмережі Х.

Ми глибоко вдячні за американську підтримку у будівництві систем пасивного захисту, а також пакет фінансування в розмірі 800 мільйонів доларів для енергетичного сектору, - написала Свириденко.

Вона розповіла, що під час візиту української делегації до Вашингтона однією з ключових тем була енергетика. Разом із заступником міністра енергетики країни Девідом Тюрком вони обговорили кроки задля відновлення енергетичної системи України.

За словами Свириденко, від російських авіаударів постраждало понад 50% української енергетичної інфраструктури. Вона також зазначила, що під час візиту українська делегація надала американським партнерам перелік критичного обладнання, створений Кабміном, необхідного для негайного ремонту.

Нагадаємо, У Харкові оголосили день жалоби

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Авіакомпаніям США радять обережніше літати над Україною та Росією Авіакомпаніям США радять обережніше літати над Україною та Росією
Сполучені Штати Америки рекомендують своїй авіаперевізникам бути обережнішими та пильнішими під час польотів над територією України та Російської Федерації.
В США на 10 років засудили українця, якого звинувачують у кібератаках В США на 10 років засудили українця, якого звинувачують у кібератаках
35-річного українця засудили на 10 років ув'язнення через здійснення кібератак, після того, як він визнав себе винним в участі у діяльності хакерської групи FIN7, чисельність якого становила понад 70 осіб.
США може відправити свої військові кораблі у Чорне море через ситуацію із Росією США може відправити свої військові кораблі у Чорне море через ситуацію із Росією
Америка розглядає можливість відправлення військових кораблів у Чорне море протягом найближчих декількох тижнів. В такий спосіб хочуть підтримати Україну через посилену військову присутність РФ біля українських кордонів.
Loading...
Load next