У США залишилось менше $6 млрд на військову допомогу Україні

У США залишилось менше $6 млрд на військову допомогу Україні

Речник Пентагону Пет Райдер зазначив, що у Сполучених Штатів залишилось близько 5,9 млрд доларів на військову допомогу Україні.

Тому Міністерство оборони США закликає Конгрес ухвалити допомогу Києву, йдеться у стенограмі брифінгу Міністерства оборони США.

Так, зараз доступні приблизно 4,8 мільярда доларів відновленого президентського права на скорочення, і є 1,1 мільярда доларів наявних ресурсів для поповнення американських запасів, – зазначив Пет Райдер.

За його словами, без додаткового фінансування США не зможе надати Україні важливу безпекову допомогу, необхідну їй у війні з Росією та для захисту критичної інфраструктури

Ми можемо досягти точки, коли зможемо не підтримувати поточний рівень підтримки безпеки України, – зазначив речник Пентагону.

За словами спікера, рішення про витрати для Києва залежатимуть від багатьох факторів, серед яких нагальні потреби України, наявність обладнання та здатність самих Сполучених Штатів поповнювати власні ресурси. Міністерство оборони закликає Конгрес США ухвалити документ про додаткову допомогу Україні.

Нагадаємо, США та Швеція підписали угоду про оборонну співпрацю

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next