Україна передала США список цілей у Росії для ураження ATACMS - Умєров

Україна передала США список цілей у Росії для ураження ATACMS - Умєров

Українська делегація передала американським високопосадовцям список цілей у глибині території РФ, які Київ хоче уражати американськими далекобійними ракетами ATACMS.

Про це повідомив міністр оборони України Рустем Умєров в інтерв’ю американському телеканалу CNN.

Ми пояснили, які можливості нам потрібні, щоб захистити громадян від російського терору, який завдають нам росіяни. І тому я сподіваюся, що нас почули. Ми показали, що аеродроми, які вони використовують для ударів по наших містах, знаходяться в зоні дії далекобійних ударів, - заявив він.

Умєров додав, що Україна представила США список цілей, по яких вона, в разі отримання дозволу, планує завдавати ударів, за допомогою далекобійних ракет ATACMS. Україна домагається зняття обмежень на використання ATACMS, щоб захистити українських цивільних людей та інфраструктуру.

Вони вбивають наших громадян. Тому ми хочемо їх стримати, ми хочемо їх зупинити, ми не хочемо, щоб їхня авіація підходила ближче до наших кордонів, щоб бомбити міста, – сказав Умєров.

Україна більше зосереджена на «можливостях», які їй надає територія у Курській області, а не на утриманні російської території для обміну на землі, які Росія захопила в України.

Ми зосереджені на тому, щоб нарощувати наші можливості для протистояння й вибивати росіян з тимчасово окупованих територій, — сказав Умєров.

Нагадаємо,

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next