З прикордоння Сумщини евакуювали 22 тисячі людей

З прикордоння Сумщини евакуювали 22 тисячі людей

З населених пунктів Сумщини вже евакуювали майже 22 тисячі людей, оскільки російські війська продовжують обстрілювати прикордонні території області.

Про це повідомили в Сумській обласній військовій адміністрації.

За словами очільника ОВА Володимира Артюха, з початку року росіяни здійснили понад 10 тисяч обстрілів територій Сумщини, водночас протягом минулого року таких ударів було 8 тисяч. Лише за серпень росіяни понад 2200 разів обстріляли область. Окупанти скидають керовані авіаційні бомби та FPV-дрони. 

Володимир Артюх зазначив, що для захисту людей з області проводять евакуацію, і станом на 1 вересня з небезпечних територій уже перемістили близько 22 тисяч людей. Голова ОВА переконаний, що кількість евакуйованих зростатиме. Він зауважив, що наразі пріоритетом є забезпечення потреб вимушених переселенців, чиє житло знищив ворог.

Зокрема, вже є угода про встановлення 10 модульних будинків для 70 переселенців у Сумському районі, а у вересні запланований початок будівництва модульного містечка в Сумах на 100 людей. Проєкт фінансується за підтримки Шведського Червоного Хреста.

Нагадаємо, Перекинутий у Вовчанськ «Ахмат» займатиметься «піар-акціями» - речник ОТУ «Харків»

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next