Начальника управління ДМС підозрюють у перешкоджанні журналістській діяльності

Начальника управління ДМС підозрюють у перешкоджанні журналістській діяльності

Начальник одного з управлінь Державної міграційної служби отримав підозру за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

Про це повідомив Офіс генерального прокурора.

Встановлено, що в липні журналісти одного з інформаційних агентств у межах своїх професійних обов’язків прибули до готельно-розважального комплексу в Івано-Франківській області з метою отримати від посадовця коментар щодо статків членів його родини.

Медійники представилися та, тримаючи в руках мікрофон із написом назви агентства й відеокамеру, почали здійснювати відеозйомку. Посадовець не надав відповіді на питання журналістів й умисно вдарив рукою по відеокамері, яка перебувала в руках оператора, пошкодивши її.

Фігуранту інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 171 (незаконна відмова у доступі журналіста до інформації, незаконна заборона висвітлення окремих тем, показу окремих осіб, критики суб’єкта владних повноважень чи будь-яке інше умисне перешкоджання здійсненню журналістом законної професійної діяльності) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Нагадаємо, У Польщі продовжують шукати уламки ймовірного "Шахеда"

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
В Італії прокуратура оскаржила виправдувальний вирок для нацгвардійця Марківа В Італії прокуратура оскаржила виправдувальний вирок для нацгвардійця Марківа
Генеральна прокуратура Італії та сім’я фотографа Андреа Роккеллі подали касаційні скарги на рішення італійського Апеляційного суду щодо нацгвардійця Віталія Марківа. Його звинувачували в причетності до загибелі Роккеллі на Донбасі у 2014 році.
Оприлюднені журналістами "плівки" Медведчука вивчають експерти, - СБУ (відео) Оприлюднені журналістами "плівки" Медведчука вивчають експерти, - СБУ (відео)
Справжність та достовірність матеріалів одного із українських проєктів журналістських розслідувань про діяння проросійського нардепа та кума Путіна, Віктора Медведчука в період 2014-2018 років наразі перевіряють експерти.
Суд залишив екс-депутата Семенченка під вартою ще до 24 травня Суд залишив екс-депутата Семенченка під вартою ще до 24 травня
Печерський районний суд Києва залишив під вартою колишнього народного депутата Семена Семенченка до 24 травня. Його підозрюють у створенні незаконного збройного формування - приватної військової компанії.
Loading...
Load next