Прокуратура перевіряє інформацію про розстріл росіянами трьох бійців ЗСУ в Покровському районі

Прокуратура перевіряє інформацію про розстріл росіянами трьох бійців ЗСУ в Покровському районі

Прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом можливого розстрілу представниками Збройних сил Російської Федерації трьох українських військовослужбовців у Покровському районі Донецької області.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України), - ідеться в повідомленні.

За попередніми даними, опівдні 27 серпня 2024 року Збройні сили РФ здійснили атаку з використанням БПЛА на одну з позицій ЗСУ в Покровському районі. Від скинутого на укриття українських захисників запалюваного боєприпасу виникла пожежа.

Окупанти обійшли палаючу позицію з трьох боків та під час подальшого бойового зіткнення один з чотирьох військових ЗСУ отримав тяжке поранення. Його побратими, перебуваючи в оточенні й під щільним вогневим контролем ворога, були вимушені здатись в полон. Військовослужбовці вийшли з пошкодженого укриття і встали на коліна, тримаючи руки за головою. У цей час російські штурмовики відкрили по них вогонь на ураження. Стосовно подальшої долі пораненого дані уточнюються, - зазначили в ОГП.

Нагадаємо, Німеччина передасть Україні ще 12 Panzerhaubitz 2000

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next