МЗС і омбудсмен зреагували на відео ймовірного розстрілу українського полоненого

МЗС і омбудсмен зреагували на відео ймовірного розстрілу українського полоненого

Росіяни поширили відео розстрілу, як стверджують, українського військовополоненого. На появу відео вже відреагував омбудсмен Дмитро Лубінець.

Відео розстрілу поширили в Telegram-каналі українського державного проєкту «Хочу жить».

На ньому видно, як чоловік у військовій формі лежить на землі, після чого інший військовий — вочевидь, росіянин — підходить і стріляє в нього.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець пояснив, що Росія навмисно розстрілює українських військовополонених і поширює такі відео, щоб залякати українців. Водночас він додав, що довіряти «всьому, що поширює ворог», не варто.

Лубінець написав листи до ООН та Міжнародного Комітету Червоного Хреста на основі всіх фактів імовірних убивств українських військовополонених. Ці організації, на його думку, мають змусити росію дотримуватися норм міжнародного гуманітарного права й фіксувати кожне порушення.

Міністерство закордонних справ України закликало світову спільноту відреагувати на розстріл російськими окупантами українських військових, які здавались у полон, йдеться в дописі МЗС України у Telegram.

Зазначається, що цей черговий воєнний злочин росіян є частиною тривалих порушень росією міжнародного гуманітарного права.

Ми закликаємо всі держави та міжнародні організації рішуче засудити систематичні вбивства та катування росією українських військовополонених, — наголосив речник МЗС Георгій Тихий.

Нагадаємо, Німеччина передасть Україні ще 12 Panzerhaubitz 2000

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
МЗС Росії офіційно визнало участь росіян у війні на Донбасі (фото) МЗС Росії офіційно визнало участь росіян у війні на Донбасі (фото)
Українська делегація повідомила, що у цій заяві дипломати вимагають від української сторони повідомити місце знаходження Косяка та надати доступ до нього російським дипломатам.
Loading...
Load next