Росія та Україна ведуть переговори через Азербайджан щодо постачання газу до Європи — Алієв

Росія та Україна ведуть переговори через Азербайджан щодо постачання газу до Європи — Алієв

Президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що Росія, Україна та ЄС звернулися до Баку з проханням допомогти з продовженням транзиту російського газу територією України.

Про це він заявив на Міжнародному форумі у Черноббіо в Італії.

За його словами, Азербайджан «кілька місяців докладає великих зусиль», щоб дійти до «спільного знаменника». Він зазначив, що якщо транзит газу зупиниться, то вже у грудні кілька країн ЄС зіштовхнуться із «серйозними труднощами».

Алієв зазначив, що хоче підтримати ці країни та Україну, газорозподільна система якої, за його словами, «буде повністю паралізована».

Зараз фактично за допомогою Азербайджану обидві країни ведуть переговори про продовження транзиту російського газу та постачання азербайджанського газу через Росію та Україну до Європи, — сказав президент Азербайджану.

Він заявив про «певний оптимізм у цьому контексті», додавши, що Баку «перебуває в контакті» з обома країнами й бачить, що є ґрунт для «серйозного просування».

Нагадаємо, Умєров у межах "Рамштайну" провів зустріч з міністрами оборони скандинавських та балтійських країн

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Україна запропонувала Росії знижку на транспортування природного газу Україна запропонувала Росії знижку на транспортування природного газу
За інформацією Bloomberg, відповідна пропозиція вже обговорюється з європейськими партнерами.
Окупанти пошкодили розподільний газопровід у Луганській області Окупанти пошкодили розподільний газопровід у Луганській області
Окупанти в ході обстрілу пошкодили газогін високого тиску поблизу села Нижнє Щастинського району Луганської області.
Ціни на газ у Європі побили історичний максимум: вартість тисячі кубометрів перевищила 1000 доларів Ціни на газ у Європі побили історичний максимум: вартість тисячі кубометрів перевищила 1000 доларів
Рекордно високі ціни на газ у Європі пов'язують із зростання попиту та конкуренції з Азією, а також дефіциту пропозиції від російського "Газпрому", який є найбільшим постачальником газу у Європі.
Loading...
Load next