Щоб зменшити залежність від рф: Іспанія та Італія планують побудувати власний газопровід

Щоб зменшити залежність від рф: Іспанія та Італія планують побудувати власний газопровід

Прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі заявив, що обговорював зі своїм іспанським колегою ідею будівництва газопроводу до Іспанії. Таким чином дві країни хочуть зменшити газову залежність від росії. Про це повідомляє Reuters.

Південні середземноморські країни Європи зараз розуміють, що вони можуть бути дуже важливими центрами для газу сьогодні, а також і насамперед для водню завтра, — зазначив Маріо Драгі.

Прем'єр-міністр додав, що 30-40% російських запасів можна замінити відразу, від решти частки відмовитися буде набагато складніше. Драгі повідомив, що зараз Євросоюз вивчає можливість будівництва газопроводу.

Своєю чергою прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Європа не зможе замінити російський газ більш дорогим американським. Для Угорщини ж поставки газу із країни-агресора нібито є єдиним варіантом, бо країна не має виходу до моря, щоб приймати скраплений газ із США.

Відповідну заяву Орбан зробив в ефірі «Кошут Радіо», пише karpathir.com. Прем’єр Угорщини підкреслив, що його країна засуджує напад РФ на Україну, проте «не може допомагати українцям, знищуючи себе».

Ця війна – не наша війна, тут ми не можемо перемогти, але можемо все програти, питання в тому, залишиться економіка чи ні… Європа не зможе замінити російський газ дорогим американським, - зауважив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЄС готовий створити прискорені торгові маршрути для України.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Читайте також
"Україна активізувалася в цьому процесі": Арахамія заявив про друге дихання в боротьбі з "Північним потоком-2" "Україна активізувалася в цьому процесі": Арахамія заявив про друге дихання в боротьбі з "Північним потоком-2"
Скандальний газопровід "Північний потік-2" Росія збудувала в обхід України. Зокрема, на початку вересня 2021 року РФ оголосила про завершення будівництва газопроводу й вже до кінця року планує здійснити перші поставки газу через нього.
Запуск "Північного потоку-2" може затягнутись – Bloomberg Запуск "Північного потоку-2" може затягнутись – Bloomberg
Введення в експлуатацію газопроводу "Північний потік-2" може затягнутись до травня 2022 року.
Ціни на газ у Європі побили історичний максимум: вартість тисячі кубометрів перевищила 1000 доларів Ціни на газ у Європі побили історичний максимум: вартість тисячі кубометрів перевищила 1000 доларів
Рекордно високі ціни на газ у Європі пов'язують із зростання попиту та конкуренції з Азією, а також дефіциту пропозиції від російського "Газпрому", який є найбільшим постачальником газу у Європі.
Loading...
Load next