Продавав лазерне обладнання для «Росатома»: у США заарештували чоловіка

Продавав лазерне обладнання для «Росатома»: у США заарештували чоловіка

У США заарештували продавця лазерних зварювальних апаратів за звинуваченням в обході антиросійських санкцій - чоловік продавав продукцію підрозділу російського «Росатома».

Про це повідомляє Reuters.

Сем Бхамбхані звинувачується у співпраці з громадянином Росії, який перепродував лазерне обладнання російському уряду. Стверджується, що вони використовували фальсифіковані експортні документи, щоб приховати від уряду США справжнього кінцевого користувача обладнання.

Згідно з обвинувальним актом, Бхамбхані працював продавцем у глобального постачальника лазерного обладнання, яке використовується для зварювання, маркування, різання і глибокого гравіювання, з заводами в Род-Айленді і Флориді.

Обладнання продавалося з 2015 по 2021 рік дочірньому підприємству «Росатома» в Єкатеринбурзі, яке виробляє компоненти для ядерних боєприпасів і різних цивільних товарів, ‒ йдеться у повідомленні.

В обвинувальних документах стверджується, що Бхамбхані час від часу обговорював з імовірним посередником, громадянином Росії Максимом Тесленком, необхідність знайти способи обійти американський експортний контроль, щоб зробити продаж можливим.

Тесленку також було висунуто звинувачення. Згідно з судовими матеріалами, він проживає в Москві.

Після вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року уряд США ще більше обмежив можливість компаній експортувати товари, які Росія може використовувати в своїй оборонній, аерокосмічній та морській промисловості.

Нагадаємо, Білий дім направив Конгресу секретну доповідь про стратегію війни в Україні - Reuters

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Українські захисники ліквідували понад 3,5 тисячі окупантів - Подоляк Українські захисники ліквідували понад 3,5 тисячі окупантів - Подоляк
В ОП назвали приблизні втрати ворога за два дні вторгнення в Україну.
Loading...
Load next