Маємо готуватися, що світла може не бути взагалі: Федоров про зиму в Запорізькій області

Маємо готуватися, що світла може не бути взагалі: Федоров про зиму в Запорізькій області

У Запорізькій області цієї зими існує ймовірність масштабних відключень світла. Обласна влада області готує соціальну інфраструктуру до відключень.

 Про це повідомив глава Запорізької ОВА Іван Федоров на брифінгу.

За його словами, наразі було проведено тендерні процедури як міським комунальним підприємством "Водоканал", так і "Тепловими мережами" на закупівлю генераційних та когенераційних установок.

Що стосується міського водоканалу, то проведена процедура на закупівлю потужних генераторів на сумарну потужність приблизно 5 мегаватів, які мають бути поставлені протягом наступних 4 місяців на базу міськводоканалу. Нам вдалося це зробити завдяки тому, що ми змогли провести перемовини з нашими міжнародними партнерами, які 80% від закупівлі профінансують, 20% - обласний бюджет, бо в міському бюджеті на це грошей не вистачає, ‒ заявив Федоров.

Він також зауважив, що наразі введено низку змін до вимог щодо готовності соцзакладів працювати під час відключень світла.

Якщо раніше школи, лікарні, будь-який соціальний заклад нам було достатньо, щоб був генератор, який здатний працювати 4 години на випадок відключення світла, то сьогодні ми маємо готуватися до того, що світла може не бути взагалі. То ж одного генератора недостатньо, наша мета - зробити два-три генератори, ‒ додав Федоров.

Нагадаємо, На Дніпропетровщині підірвалися піротехніки: є загиблий

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
В Енергоатомі повідомили, що всі українські АЕС продовжують стабільно працювати В Енергоатомі повідомили, що всі українські АЕС продовжують стабільно працювати
Вчора в МАГАТЕ заявили, що співробітники ЧАЕС не мають умов для відпочинку, що позначається на їх роботі.
Учора із Маріуполя до Запоріжжя евакуювали 2000 мешканців (відео) Учора із Маріуполя до Запоріжжя евакуювали 2000 мешканців (відео)
Сьогодні триває евакуація маріупольців із Бердянська.
Loading...
Load next