Українська машина для розмінування «Змій» успішно пройшла випробування

Українська машина для розмінування «Змій» успішно пройшла випробування

Українська машина для розмінування «Змій» компанії Rover Tech може працювати в умовах низької та середньої рослинності та здатна знищувати протипіхотні та протитанкові міни, а також знімати розтяжки.

Про це повідомляє Міністерство економіки України.

Ми сьогодні отримали не просто ще одну на 100% українську машину для розмінування. Команда Rover Tech змогла зробити легку, швидку машину, яка при цьому витримує підриви протитанкових мін. Такі інновації — відповідь України на виклик, який перед нами стоїть: повернути за 10 років до продуктивного використання 80% земель. Особливо важливо, що машина зроблена саме в Україні, адже це нові робочі місця, надходження до бюджету і підтримка економіки, — сказала перша віцепрем’єр-міністерка — міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Зазначається, що вартість «Змія» в рази нижча за іноземні аналоги — від 14,5 до майже 20 тисяч доларів залежно від комплектації. А після початку серійного виробництва ціна може бути ще нижчою.

Заступник міністра економіки Ігор Безкаравайний зауважив, що «Змій» - це новий підклас машини для розмінування, яка може очищати поля від осколкових та фугасних боєприпасів, від яких найбільше страждають сапери. А можливість оперативно міняти комплектуючі, які можуть бути пошкоджені від підривів протитанкових мін, дозволяє швидко повернути машину в поле.

Вага машини понад тонну і має ширину робочого інструменту 1,35 метра. Завдяки легкості вона може розміновувати до 2,5 га в годину. Оператор може дистанційно керувати машиною на відстані до 2,9 км. Для розгортання чи згортання «Змія» потрібно не більше 15 хвилин, а саму машину можна перевозити на автопричепі.

Нагадаємо, В Україні 16 лікарень мають «Школи супергероїв» - Зеленська

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
"Джокер" зламав сайт ВМС: хакер ДНР погрожував опублікувати дані учасників Sea Breeze-2021 "Джокер" зламав сайт ВМС: хакер ДНР погрожував опублікувати дані учасників Sea Breeze-2021
У Міністерстві оборони України уточнили, що жоден документ не було викрадено в результаті злому інформаційних систем ЗСУ.
Loading...
Load next