В Україні 16 лікарень мають «Школи супергероїв» - Зеленська

В Україні 16 лікарень мають «Школи супергероїв» - Зеленська

Нині 16 лікарень в Україні мають «Школи супергероїв» – освітні простори для дітей, які лікуються від складних хвороб.

Про це перша леді Олена Зеленська повідомила в інтерв’ю загальнонаціональному марафону.

Нині 16 лікарень в Україні мають «Школи супергероїв». Фундація, створена мною два роки тому, взяла на себе відповідальність створити ще шість осередків. Найперші були у Києві, Дніпрі, зараз вони діють вже у Вінниці, Рівному, нещодавно ми відкрили ще одну у Кривому Розі, моєму рідному місті, працюємо в Одесі. Хочеться, щоб якомога більше дітей могли продовжувати навчання поки вони лікуються, – розповіла Зеленська.

За її словами, у цих школах працюють звичайні вчителі, які раніше були волонтерами, а тепер Міністерство освіти оплачує їхню роботу.

Авжеж у таких освітніх просторах не можна зробити академічну освіту, з усіма уроками, але вони отримують найцікавіші уроки з фізики, хімії, математики. У будь-якому випадку вони не дуже відстають від шкільної програми, - додала вона.  

Вона відзначила, що головне, і про це кажуть керівники медичних установ, що такі школи мають ще й терапевтичний ефект.

Діти відволікаються від складного, болючого процесу лікування, спілкуються одне з одним. Це яскраві простори, вони оснащені відповідною технікою, матеріалами для досліджень, розвитку, усього того, що необхідно дітям. Це дійсно позитивно впливає на те, як вони відновлюються, – зауважила Зеленська.

Вона висловила сподівання, що наступного року кількість «Шкіл супергероїв» збільшиться.

Нагадаємо, Маємо готуватися, що світла може не бути взагалі: Федоров про зиму в Запорізькій області

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next