Умєров: Крим - ключове поле бою за свободу України

Умєров: Крим - ключове поле бою за свободу України

Росія перетворила Крим на плацдарм для агресії проти українців, тому півострів є ключовим полем бою за свободу України.

Про це заявив міністр оборони України Рустем Умєров за підсумками четвертого саміту «Кримської платформи».

Сьогодні взяв участь у саміті "Кримської платформи" під егідою Президента України. Для мене це не просто робоча зустріч чи можливість комунікації з міжнародними партнерами. Це моя особиста боротьба. Крим - мій дім, і щодня я, як і мільйони українців, відчуваю біль від російської окупації за свою державу і за наших людей на півострові, - написав Умєров.

За його словами, Росія використовує Крим для ракетних атак, перетворивши півострів на плацдарм для агресії проти України.

Тому Крим - це ключове поле бою за нашу свободу. І ми не зупинимося, поки не повернемо його додому, - додав він.

Як зауважив міністр, за останній рік завдяки далекобійній зброї Україна змінила баланс сил у Чорному морі й створила незалежний від Росії «зерновий коридор», через який пройшли понад п'ять тисяч суден.

Ми знищили 24 російські кораблі, повернули контроль над островом Зміїний та перші у світі впровадили технологію «рою дронів» для протидії російському флоту. Наступний наш крок - забезпечення безпеки у всьому Чорноморському регіоні, - додав він.

Окрім цього, Умєров нагадав, що в межах зміцнення морських спроможностей на останньому Рамштайні Україна підписала з партнерами Коаліцію морських спроможностей.

Це надасть нам додаткову підтримку у захисті наших внутрішніх вод та інтересів України у міжнародних морських водах, - зазначив він.

Як наголосив очільник Міноборони, «наша мета залишається незмінною - повернути кожен клаптик української землі, включно sз Кримом».

Наближаємося до цієї мети, зокрема, і завдяки таким зустрічам як Кримська платформа, - підсумував Умєров.

Нагадаємо, Виконавчим директором УКФ обрано Анастасію Образцову

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Одне порушення на Донбасі, без втрат - штаб ООС Одне порушення на Донбасі, без втрат - штаб ООС
Бойовики відкривали вогонь біля Пісків. Завдяки зусиллям наших воїнів, рубежі українських підрозділів залишилися незмінними.
Росія розпочала відведення своїх військ з території окупованого Криму Росія розпочала відведення своїх військ з території окупованого Криму
Російська Федерація розпочала повернення своїх військ з Криму, військові справді почали роз'їжджатись на свої місця постійної дислокації. Напередодні міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив про закінчення навчань російських військових.
Loading...
Load next