Двоє з Дніпропетровщини приїхали до Одеси, щоби підпалити квартири

Двоє з Дніпропетровщини приїхали до Одеси, щоби підпалити квартири

В Одесі затримали двох мешканців Кривого Рогу, віком 40 і 37 років. Їх підозрюють у підпалі трьох квартир. Паліям загрожує до 10 років ув’язнення. 

Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції в Одеській області. 

До поліції звернулася одеситка, яка винаймає квартиру на сьомому поверсі у Пересипському районі. Вранці вона помітила біля дверей пляшку з невідомою сумішшю, а на килимку на вході — сліди вогню. За кілька днів про спроби підпалу повідомили ще дві жінки. Одна з них жила у тому ж будинку, але двома поверхами нижче, а друга — у Приморському районі.  

На щастя, ніхто не постраждав, а полум’я або гасло саме собою, або гасилося мешканцями.  

Як встановили поліцейські, до всіх трьох підпалів причетні двоє чоловіків. Обидва мають судимості за крадіжки та злочини, пов’язані з наркотиками. Крім того, старшого затриманого судять за розбій і крадіжку у Закарпатській та Дніпропетровській областях. 

Готуючись до першого підпалу, чоловіки приїхали на декілька днів до Одеси. Напередодні вони принесли необхідне обладнання у багатоповерхівку й сховали його на балконі. Подальші злочини вчиняли вже без підготовки, приїжджаючи до міста на кілька годин.  

Чоловіки піднімалися до обраного поверху і заливали фарбою камери відеоспостереження та вічки у дверях всіх квартир. Після цього обливали легкозаймистою рідиною килимки на вході або тканину, що приносили із собою, і підпалювали. 

Чоловікам висунули обвинувачення в замахах на умисне пошкодження чужого майна шляхом підпалу. Наразі обидва перебувають у СІЗО. Якщо суд визнає їх винними, їм загрожує до 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, ЗМІ: Telegram пішов на співпрацю з поліцією Франції

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
"Судимість за один патрон": Стерненко планує подавати касаційну скаргу на вирок суду "Судимість за один патрон": Стерненко планує подавати касаційну скаргу на вирок суду
Сьогодні, 31 травня, Апеляційний суд Одеси залишив без змін звинувачення щодо громадського активіста Сергія Стерненка за статтями про викрадення людини та незаконне поводження зі зброєю - за частиною 2 статті 146 і за частиною 1 статті 263 ККУ.
Loading...
Load next