Бразильський суд зняв $3,3 мільйона штрафів із рахунків компаній X та Starlink

Бразильський суд зняв $3,3 мільйона штрафів із рахунків компаній X та Starlink

Верховний суд Бразилії зняв близько 3,3 мільйона доларів з банківських рахунків соціальної мережі X та супутниковому інтернет-провайдеру Starlink, які належать технологічному мільярдерові Ілону Маску.

Про це повідомляє Euronews. 

У п'ятницю Верховний суд Бразилії у своїй заяві повідомив, що суддя постановив переказати понад 7,2 млн бразильських реалів (1,17 млн євро) з банківського рахунку X і майже 11 млн бразильських реалів (1,8 млн євро) з рахунку Starlink. Рішення судді було спрямоване на стягнення коштів, еквівалентних сумі, яку X заборгувала країні у вигляді штрафів.

Хоча Маск володіє як X, так і SpaceX, яка управляє Starlink, ці дві компанії є окремими юридичними особами.

Після списання боргу банківські рахунки двох компаній були розморожені.

Після виплати всієї суми заборгованості суддя вирішив, що немає потреби тримати банківські рахунки замороженими, і наказав негайно розморозити банківські рахунки/фінансові активи, - йдеться в повідомленні Верховного суду Бразилії.

Раніше соцмережа Х у Бразилії відмовилася видалити контент, визнаний суддею Верховного суду незаконним. 

За оцінками Digital 2024, у Бразилії налічувалося 22 мільйони користувачів X, що становить лише одну шосту частину від загальної кількості користувачів.

Нагадаємо, У Румунії через сильні дощі загинули п’ятеро людей

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
17-річний хлопець зґвалтував дитину та поділився відеоматеріалом з друзями 17-річний хлопець зґвалтував дитину та поділився відеоматеріалом з друзями
У Чернівецькій області хлопець отримав 6 років позбавлення волі за зґвалтування малолітньої дитини.
Наркотики на пів мільйона гривень: правоохоронці Києва затримали зловмисника (фото) Наркотики на пів мільйона гривень: правоохоронці Києва затримали зловмисника (фото)
Зловмисник збував «товар» через віртуальну наркокрамницю, створену в одному із месенджерів. Під час обшуку у фігуранта виявили наркотичні речовини, схожі на кокаїн, канабіс, гашиш та МДМА. Правопорушнику загрожує до десяти років ув’язнення.
Loading...
Load next