Буданов розповів скільки РФ протримається без повної мобілізації

Буданов розповів скільки РФ протримається без повної мобілізації

Росія хотіла б завершити війну до кінця 2025 - початку 2026 року своєю перемогою, тому що з літа 2025 року в неї почнуться серйозні проблеми в економіці й виникне необхідність мобілізації, яка може підірвати соціально-політичну ситуацію.

Про це повідомив керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов із посиланням на російські дані, передає "Інтерфакс-Україна".

2025-й рік для них, рубіж 25-го - початок 26-го - він для них ключовий. Вони і хочуть все це закінчити, тому що за їхніми власними підрахунками, російської федерації, якщо вони не виходять із цієї війни умовними переможцями, вони на далеке, скажімо так, майбутнє, яке можна прорахувати, - це горизонт від 30-ти років, - випадають узагалі з можливості бачити в Росії наддержаву, до чого вони прагнуть, - сказав він на 20-й щорічній зустрічі YES у Києві 13-14 вересня, організованій Фондом Віктора Пінчука.

Буданов зазначив, що Росія прогнозує, що «всі проблеми у них почнуться влітку 25-го року», оскільки об'єднаються як фінансово-економічний фактор, так і соціально-політичний. Наразі РФ правильно бореться з погіршенням економічної ситуації, тому що розуміє, що триває спад, який уже відчутний і болючий.

Але це ще далеко не пік. Вони прогнозують, що приблизно в період літа 25-го року негативний вплив на економіку почне бути дуже відчутним для їхньої країни. Із цим, до речі, пов'язано безліч процесів, які вони намагаються зараз прискорити у своїй державі, щоб максимально вийти в цей період так, як би їм хотілося. Їм хотілося б завершити своєю перемогою, на жаль, - додав Буданов.

За його словами, у Росії дедалі гостріше звучить питання недобору в армію.

У цей період (влітку 2025 року) вони зіштовхнуться з дилемою - або оголошувати мобілізацію, або якимось чином треба трошки зменшувати інтенсивність бойових дій, що для них може бути, врешті-решт, критичним, - зазначив очільник української воєнної розвідки.

Він вважає, що втома від війни в Росії існує, хто б що не говорив, бо війна вже торкнулася великого прошарку населення РФ. Росіяни відверто радіють, що агресор уже зміг захопити понад 30% нашої держави, а також влаштовує висока заробітна плата в російській армії. Однак кількість добровольців скорочується, що призвело до зростання одноразових виплат при підписанні контракту вже до 2 млн грн.

Очільник ГУР Міноборони додав, що на соціально-психологічний стан населення також вплинули зусилля України з перенесення бойових дій на територію Росії, вглиб неї.

Це змінило світогляд (росіян). До цього все російське населення жило в парадигмі, що, хай там що, ми дуже потужна країна, ми найсильніші у світі... І ось із першими вибухами, скажімо так, у Москві та територією Російської Федерації і так далі, цей міф було зруйновано, - заявив Буданов.

Глава військової розвідки України, посилаючись на російські документи, зазначив, що в разі відсутності російської перемоги до кінця 2025 року у світі залишаються лише дві наддержави - США і Китай, а місця РФ там не буде.

Вони це ясно усвідомлюють. Для них це ключовий період. Тому вони будуть робити все можливе, щоб у їхньому розумінні перемогти. Інакше вони вилітають з абсолютно всіх світових процесів. Усе, на що вони можуть розраховувати - це регіональне лідерство, а це їх не влаштовує, - додав Буданов.

Нагадаємо, До Ради внесли проєкт держбюджету-2025

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Глава української воєнної розвідки попередив про "справжнє пекло" для росіян Глава української воєнної розвідки попередив про "справжнє пекло" для росіян
Він також додав, що одним із важливих завдань української воєнної розвідки є організація партизанського руху в тилу противника.
Loading...
Load next