Німеччина передасть Україні перші зенітні танки Gepard у липні

Німеччина передасть Україні перші зенітні танки Gepard у липні

Вже у липні Україна зможе отримати перші танки Gepard від Німеччини – відомо, що передадуть 15 одиниць техніки.

Про це пише Bild.

Як зазначає видання, у зв'язку з переговорами між міністром оборони Крістіни Ламбрехт та її українським колегою Олексієм Резніковим Україна отримає перші 15 одиниць Gepard у липні.

ЗСУ «Гепард» - це німецька зенітна самохідна артилерійська установка, котра вироблялася компанією Krauss-Maffei із середини 1970-х.

Своєю чергою начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов розповів, що потрібно Україні для прискорення контрнаступу.

В інтерв'ю газеті The Wall Street Journal Буданов наголосив, що Україні терміново потрібні ракетні комплекси середньої та великої дальності, великокаліберна артилерія та ударна авіація, передає пресслужба ГУР.

Він пояснив, що захисники України вже розпочали контрнаступ на деяких напрямках, але провести широкомасштабний наступ без цієї зброї буде складно.

Ми ведемо війну на своїй території. Якщо хтось вважає, що у нас мають бути обмеження щодо використання деяких видів озброєння, я хотів би нагадати, що Росія тут використовує абсолютно всі види озброєння, які має, від крилатих ракет, які запускають з підводних човнів, до стратегічних бомбардувальників. Тут задіяний весь спектр російської зброї, крім ядерної, - сказав він.

Нагадаємо, раніше Боррель заявив, що ЄС не залишить Україну без зброї у критичний момент.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Глава української воєнної розвідки попередив про "справжнє пекло" для росіян Глава української воєнної розвідки попередив про "справжнє пекло" для росіян
Він також додав, що одним із важливих завдань української воєнної розвідки є організація партизанського руху в тилу противника.
Я не дуже розумію справжні причини цього, — Резніков про відмову Німеччини надати зброю Я не дуже розумію справжні причини цього, — Резніков про відмову Німеччини надати зброю
Раніше повідомлялося, що Німеччина виключає можливість поставки летальної зброї Україні, оскільки в країні діє заборона на експорт зброї в кризові регіони.
Loading...
Load next