Шмигаль розповів про кількість заброньованих від мобілізації

Шмигаль розповів про кількість заброньованих від мобілізації

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що наразі понад 900 тис. українців отримали бронь від мобілізації, але уряд допускає можливість збільшення обсягів бронювання.

Про це він повідомив під час Ялтинської європейської стратегії (YES).

У нас сьогодні понад 900 тисяч людей в бізнесі є заброньованими. Це важливий показник. Ми розуміємо, що можемо припускати ще більшу кількість заброньованих в бізнесі, але за умов, щоб була дотримана повністю "математика" мобілізації, - заявив Шмигаль.

Він зазначив, що уряд розуміє потребу в збалансованому підході до мобілізації та економіки.

Мобілізація сьогодні - це пріоритет, це виживання. І ми розуміємо, що дотримання балансу вимагає певної координації між урядом, військовими, українським бізнесом, - зазначив він.

Очільник українського уряду також анонсував оновлення "продукту бронювання для бізнесу" найближчим часом. Він підкреслив, що "воюй або працюй" - основний принцип, якого дотримуватиметься уряд у процесі перегляду системи бронювання.

У воюючій країні не має іншого шляху, ніж коли частина населення воює і платить за нашу майбутню перемогу своїми життями, друга частина населення має безумовно працювати, наповнювати бюджет, виробляти зброю, створювати все для того, щоб підтримати тих, хто сьогодні на передовій, - додав він.

Нагадаємо, За тиждень Росія атакувала Україну майже 300 безпілотниками і понад 800 КАБами - Зеленський (ВІДЕО)

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next