Україна допустила до експлуатації канадський бронеавтомобіль

Україна допустила до експлуатації канадський бронеавтомобіль

Міністерство оборони України кодифікувало та допустило до експлуатації у військах бронеавтомобіль Roshel Senator MRAP канадського виробництва.

Про це повідомили у відомстві.

Roshel Senator MRAP мають V-подібну форму днища для розсіювання енергії вибуху та спеціальні амортизуючі крісла. Зазначається, що бронеавтомобілі конструктивно складаються з монолітної бронекапсули й зовнішніх вибухопоглинаючих агрегатів: коліс, шасі, двигуна. 

Бронеавтомобіль Roshel Senator сконструйовано на шасі американського важкого пікапа Ford F-550. Початково машина призначалась для потреб поліції. Натомість для ЗСУ автівку удосконалили - вона отримала броню, що здатна захистити екіпаж та десант від куль, випущених зі стрілецької зброї, та уламків.

Крім цього, канадська бронеавтівка отримала посилену ходову частину, механізм повного приводу, та 6,7-літровий "всеїдний" турбодизель потужністю понад 300 кінських сил. У комплектації для фронту машина також обов’язково має лебідку та "нічне" світло.

Від початку широкомасштабного вторгнення Міноборони кодифікувало і допустило до експлуатації у військах понад 20 бронеавтомобілів класу MRAP.

Нагадаємо, До кінця року Україна отримає ще одну партію винищувачів F-16, — ЗМІ

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next